Gemeente Venray

/ Nepdief helpt winkeliers centrum Venray

26 juli 2010

Nepdief helpt winkeliers centrum Venray

In het kader van het traject Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) heeft de gemeente Venray op woensdag 21 juli een `Mystery Crime Shopper', oftewel een nepdief, op pad gestuurd in het centrum van Venray. Dat gebeurde in overleg met de voorzitter van ondernemersvereniging Venray Centraal en de politie. Het initiatief was een succes!

De ingehuurde winkeldief shopte in een uur tijd bij drie winkels voor EUR 218,- spullen bij elkaar. Medewerkers van vier andere winkels waren zo alert dat een diefstal onmogelijk werd gemaakt. Uiteraard werden de spullen meteen teruggeven aan de winkeliers en volgde er een terugkoppeling naar alle betrokken ondernemers. Ook wees de man de winkeliers op verbeterpunten. Bijvoorbeeld het ook tijdens winkeluren goed afsluiten van leveranciersingangen. De voorzitter van Venray Centraal heeft ondernemers hier ook op aangesproken. Tevens worden er diverse vormen van winkeldiefstalpreventie aangeboden. Hierover worden de ondernemers binnenkort in een nieuwsbrief van Venray Centraal geïnformeerd.

Alertheid personeel

Diefstal is nooit helemaal te voorkomen, maar tal van maatregelen maken de kans op diefstal wel een stuk kleiner. Het belangrijkste wapen tegen winkeldieven zijn vriendelijke en alerte medewerkers, die klanten meteen bij binnenkomst begroeten en op een gepaste wijze begeleiden door de winkel. Zo wordt het een winkeldief moeilijk gemaakt om onopgemerkt met een gedeelte van de winkelvoorraad de kassa te passeren zonder een cent uit te geven. Doel van de actie was dan ook om hier ondernemers attent op te maken om Venray zo veilig mogelijk houden.