Gemeente Borsele

Eerste bouwvergunning wijk Oostgaarde in 's-Gravenpolder

Wethouder Jan Zandee reikt op dinsdag 27 juli de eerste bouwvergunning uit voor de nieuwe wijk Oostgaarde in 's-Gravenpolder. Familie Den Dekker uit `s-Gravenpolder gaat een vrijstaande woning bouwen. Er is veel belangstelling voor de nieuwe wijk. Van de 37 vrije kavels die de gemeente op dit moment aanbiedt is op 80% een optie genomen, waarvan de vooroverleggen in een vergevorderd stadium zijn. Belangstellenden voor een kavel kunnen zich nog melden bij de gemeente.

In totaal is er in de wijk aan de oostzijde van `s-Gravenpolder ruimte voor ongeveer 95 woningen. De gemeente biedt nu zes twee-onder-een-kapwoningen en 31 vrije kavels aan. In een later stadium komen er nog enkele kavels voor patiowoningen en rijtjeswoningen bij. Woningbouwvereniging RenB Wonen en BPM projectontwikkeling uit 's-Gravenpolder brengen samen 48 woningen op de markt, waaronder starterswoningen, rijtjeswoningen, twee-onder-een-kapwoningen en enkele vrijstaande woningen.

De buitenrand van de wijk heeft de gemeente inmiddels bouwrijp gemaakt. Bij de overige kavels moeten de riolering, nutsvoorzieningen en wegen nog (deels) worden aangelegd. De gemeente verwacht dit begin oktober af te kunnen ronden. De toekomstige bewoners van Oostgaarde kunnen gebruik maken van de subsidieregeling `Zonnig wonen in Oostgaarde'. Wanneer zij zonnepanelen plaatsen op de woning, kunnen zij van de gemeente een subsidie ontvangen van maximaal EUR 2800,-. Als zij ook gebruik kunnen maken van de rijkssubsidie, dan is de investering in ongeveer vier jaar terug te verdienen.