Politie Amsterdam-Amstelland

Opsporing Verzocht special over overvallen

Opsporing Verzocht zendt dinsdagavond 27 juli een special uit over overvallen. Hierin is van binnenuit te zien wat de politie doet om het aantal overvallen terug te dringen en daders te arresteren. Het programma gaat mee met speciale overvallenteams die overvallers van hun bed lichten.

Hoe kunnen winkeliers en klanten het overvallers moeilijk maken Belangrijke vraag in de uitzending is wat grootwinkelbedrijven, maar ook de winkelier om de hoek en de particulier kunnen doen om het overvallers moeilijk te maken. Zo laat Opsporing Verzocht zien hoe supermarktketen Dirk van den Broek zich heeft gewapend tegen overvallers. Hun circa 100 filialen worden permanent in de gaten gehouden door 5000 camera's.

Wijkagent legt contact met ouders risico-jongeren Opsporing Verzocht sprak verder met een wijkagent die probeert contact te leggen met ouders van `risicovolle' jongeren en met Frans Heeres, korpschef van de politie Midden - en West Brabant.

In 2009 21% meer overvallen
Vorig jaar vonden er bijna 2900 overvallen plaats, dat zijn er acht per dag. Een toename van 21 procent in vergelijking met 2008. De daders worden jonger en gewelddadiger, een overvaller van 14 is geen uitzondering. Om deze trend te keren is sinds oktober vorig jaar de Taskforce Overvallen ingesteld, onder leiding van burgemeester Aboutaleb van Rotterdam.

» Opsporing Verzocht, dinsdag 27 juli om 21.50 uur, Nederland 1, www.opsporingverzocht.nl


____________________