Gemeente Roermond

Roermond verwelkomt 11.000 scouts op JubJam100

Vandaag zijn ruim 11.000 scouts in Roermond gearriveerd. Zij zijn de komende 10 dagen te gast op het jubileumkamp (JubJam100) van Scouting Nederland, de organisatie die dit jaar 100 jaar bestaat. De scouts komen vooral uit Nederland, maar ook landen als Noorwegen, Duitsland, Ierland, Canada, Ghana, Burkina Faso en Australië zijn vertegenwoordigd. De scouts zorgen voor een tijdelijke uitbreiding van het inwoneraantal van Roermond met maar liefst 20%! Het tentenkamp is ingericht op de Groote Stadsweide, ten oosten van de Maas en ten westen van de wijk Leeuwen.

Dinsdagmiddag 27 juli vanaf 14.00 uur vindt de officiële openingsceremonie plaats op drie pleinen in de binnenstad; de Markt, het Munsterplein en het Kloosterwandplein. Ook zijn er bezoekersdagen, waarop geïnteresseerden kennis kunnen maken met de scoutingactiviteiten. Deze bezoekersdagen zijn op 28, 29 en 30 juli en op 2 en 3 augustus. Om ervoor te zorgen dat de bezoekers van het jubileumkamp, die met de auto komen, niet door de wijk Leeuwen rijden, worden deze vanaf de toegangswegen naar de stad verwezen naar de parkeerplaats van het Designer Outlet. Van hieruit worden pendelbussen richting het kampterrein ingezet. Per bezoekersdag worden zon 4.000 bezoekers verwacht.

Maandagavond 2 augustus staat een gondelvaart op het programma. Zon 400 verlichte bootjes zullen dan vanaf het kampterrein over de Maas richting Ool en Hatenboer varen en weer terug. Dit spektakel vormt een mooi schouwspel voor kijklustigen. Ook in de binnenstad worden de komende dagen diverse activiteiten voor de scouts georganiseerd. Op 4 augustus vindt de sluitingsceremonie plaats en 5 augustus vertrekken de scouts weer huiswaarts. Meer informatie op www.jubjam100.nl.

Eerste publicatiedatum: 26-07-2010 Bijgewerkt: 26-07-2010