Gemeente Lisse

Wat gaat het CJG van Lisse doen?

Logo Centrum voor Jeugd en Gezin

Het college van Lisse heeft besloten over het aanbod van het CJG van Lisse. Iedereen kan daar straks terecht met vragen over opvoeden en opgroeien. Verschillende organisaties gaan er hun diensten gezamenlijk aanbieden voor ouders en andere opvoeders, kinderen en jongeren.

Bundelen van aanbod

Valent en de GGD zullen in het CJG gezamenlijk hun diensten (pdf, 0.15 Mb) voor ouders, kinderen en jongeren aanbieden. Dit wordt uitgebreid met een nieuw inloopuur, een CJG-website en een gezamenlijk regionaal telefoonnummer. Vanuit het CJG zullen ook cursussen en themabijeenkomsten worden georganiseerd. Verder willen de partijen een huiskamer maken zodat ouders elkaar ook informeel kunnen ontmoeten in het CJG.

Alle vragen zijn welkom

Iedere ouder heeft wel eens een vraag over de opvoeding van de kinderen. Hoe krijg ik mijn peuter zindelijk, zit mijn tiener niet te veel achter de computer, eet mijn kind wel gezond genoeg? Maar ook: kan het zijn dat mijn kind niet goed hoort? Hij luistert zo slecht. Ik denk dat mijn kind drugs gebruikt, wat moet ik doen? Gewone en meer zorgelijke vragen, ze zijn allemaal welkom in het CJG. Vragen stellen is tenslotte heel normaal vinden de medewerkers van het toekomstige CJG. Ook professionals die met ouders en kinderen werken kunnen bij het CJG terecht.

Vragen

Wilt u meer informatie over het CJG, dan kunt u contact opnemen met de gemeente. Het telefoonnummer is (0252) 433222. U kunt ook e-mailen naar gemeente@lisse.nl of u gebruikt het contactformulier.