Gemeente Lisse

Vrijwilligers bieden steun aan gezinnen


Gezinnen met jonge kinderen uit Lisse kunnen nu ook een beroep doen op Home Start. Home Start helpt hen met praktische hulp en ondersteuning door de inzet van getrainde vrijwilligers.

Wat doet Home Start?

De vrijwilligers van Home Start staan gezinnen met jonge kinderen bij als het even niet lekker meer loopt en de problemen (te) groot worden. Kinderen opvoeden en een gezin draaiende houden gaat niet altijd even gemakkelijk. Elke ouder maakt wel eens een moeilijke periode mee, daar kunnen allerlei oorzaken voor zijn. Misschien is er sprake van ziekte, zijn er relatieproblemen of gaat het financieel niet goed. Als ouder kun je je ook onzeker voelen over hoe je bepaalde dingen moet aanpakken.
Hulp vragen betekent dan dat je om je gezin geeft en de situatie wilt verbeteren. Het kan dan een opluchting zijn als iemand je een steuntje in de rug biedt. Zo iemand is bijvoorbeeld de vrijwilliger van Home-Start. Zij (hij) heeft tijd om te luisteren of te helpen bij praktische zaken, zoals bijv. iets gezelligs doen met de kinderen, het helpen zoeken naar een peuterspeelzaal, helpen bij de administratie, of het uitzoeken van leuke kinderboeken in de bieb.

Nu ook in de Duinen en Bollenstreek

Na een opstartfase is Home Start nu echt actief in de regio. In de regio Leiden functioneert het al langer en met succes. Het programma is ontwikkeld in Engeland en bestaat in een groot aantal landen.De gemeente Lisse subsidieert Home Start vanaf 2010.

Ook vrijwilligers gezocht

De vrijwilligers die wekelijks een gezin bezoeken, zijn enthousiast over hun werk. Zij betekenen iets voor iemand op gelijkwaardige basis en hebben de mogelijkheid in contact te komen met ouders die soms heel anders in het leven staan. Vrijwilliger van Home-Start krijgen een training, zijn verzekerd en kunnen altijd terugvallen op hun coördinator.

Meer informatie?

Meer inlichten bij Sietske Damstra, telefoon 071-4093114, mobiel 06-28621740 stdamstra@gmail.com , www.home-start.nl , www.humanitas-rijnland.nl