Politie Drenthe

Dinsdag 27 juli 2010

Provincie Drenthe, 27-07-2010

Getuigen gezocht

MEPPEL De politie in Meppel wil graag in contact komen met drie meisjes die in de nacht van zaterdag op zondag tegen 03.50 uur door de Bernagie in Meppel zijn gefietst. Kort voor dit tijdstip is er ingebroken in een woning in deze straat. Een tuindeur werd geforceerd. Uit de woning zijn o.a. een laptop, GSM, tas en fototoestel gestolen. Mogelijk is de inbreker gestoord doordat de bewoner wakker werd en naar beneden liep. Kort nadat de bewoner de inbraak ontdekte zag hij drie meisjes door de straat fietsen die even later hoi tegen iemand riepen. Mogelijk dat deze meisjes of de persoon die daar liep iets hebben gezien wat met deze inbraak te maken kan hebben. De politie vraagt hen contact op te nemen. Dit kan via 0900-8844 of anoniem met 0800-7000.

Rijbewijs ingevorderd

BUNNE - Op de Noordenveldweg in Bunne vorderde de politie maandagmorgen het rijbewijs in van een

20-jarige automobilist uit Roden. De man reed met een snelheid van 155 km per uur terwijl op deze weg een maximum snelheid geldt van 80 km per uur.

Bromfiets gestolen

EMMEN Maandagmorgen tussen 02.00 en 08.00 uur is op de Vreding in Emmen een gele Peugeot Speed fight gestolen. De eigenaresse, een 17-jarige meisje uit Schoonoord, verklaarde tegenover de politie dat ze haar scooter s nachts afgesloten had geparkeerd achter het GGD gebouw en s morgens ontdekte dat deze verdwenen was. Ze deed aangifte van diefstal.

Auto gestolen

BEILEN Maandagmiddag is vanaf een parkeerplaats bij een bedrijf aan De Hanekampen in Beilen een grijze Audi A6 gestolen. Tussen 14.00 en 17.00 uur zijn twee onbekende mannen korte tijd in het bedrijf geweest. Aan de balie vroegen ze naar het adres van een ander bedrijf. Op de balie lagen ook de sleutels van de Audi. Tegen 17.00 uur ontdekte een medewerker van het bedrijf dat de autosleutels niet meer op de balie lagen. Toen bleek ook dat de auto verdwenen was. Volgens de eigenaar kan het haast niet anders dan dat de twee onbekende mannen de sleutels hebben meegenomen en de auto hebben gestolen. Er is maar een beperkt signalement bekend. Het gaat om twee Nederlands sprekende mannen waarvan eentje blond haar heeft en een gestreept poloshirt droeg en de andere rood haar heeft.

Fietser gewond

RODEN Bij een aanrijding op de Hofstedenlaan in Roden raakte maandagavond een 23-jarige fietser uit die plaats gewond. De man is per ambulance overgebracht naar het Martini ziekenhuis in Groningen. De man fietste samen met nog iemand over de fietsstrook op deze weg. Door nog onbekende oorzaak werd hij aangereden door een achteropkomende auto, bestuurd door een 31-jarige vrouw uit Nieuw Roden. De man kwam ten val en raakte daarbij gewond.

Scooter- en snorfietsbestuurders onder invloed

ASSEN Op Het Kanaal in Assen hield de politie in de nacht van maandag op dinsdag een 18-jarige scooterbestuurder uit Norg aan. De jongeman had gedronken (265 ugl). Nadat hij had meegewerkt aan een ademanalyse en er een verklaring van hem was opgenomen is hij in vrijheid gesteld. Hij kreeg een rijverbod van drie uur en kan rekenen op een boete van 120,-.

ANNEN Op de Hullen in Annen hield de politie in de nacht van maandag op dinsdag een 19-jarige man uit Zuidlaren aan. De man reed daar op een snorfiets terwijl hij niet in het bezit is van een rijbewijs. Ook had hij gedronken (320 ugl). Na de ademanalyse en het afleggen van een verklaring is hij met een rijverbod van vier uur in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op voor het rijden onder invloed en zonder rijbewijs.

Inbraak bouwkeet

PEIZE Tussen vrijdagmiddag en maandagmorgen is ingebroken in een bouwkeet bij het in aanbouw zijnde Transferium Hoogkerk. De inbreker(s) veroorzaakten veel schede. Zo werd een rolluik opengebroken, een raam vernield, kasten opengebroken en meerdere binnendeuren ingetrapt. Met medeneming van o.a. een monitor en een laserapparaat verliet men het gebouw. Een schadebedrag is nog niet bekend. Met een auto is de bewuste bouwkeet niet te bereiken. De dader(s) moeten dus te voet of met een fiets of bromfiets zijn geweest. Mogelijk dat een wandelaar die daar veel langskomen iets heeft gezien en de politie kan helpen met het opsporen van de dader(s). Men kan bellen met 0900-8844 of anoniem met 0800-7000.