Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 10.50 uur

Utrecht, 27-07-2010

Verdachte gepepperd

ZEIST - In de nacht van maandag 26 op dinsdag 27 juli zag een agent zich genoodzaakt een verdachte te pepperen. Hij werd vervolgens aangehouden.

Rond 01.10 uur kreeg de politie de melding van een ruzie op straat tussen enkele jongeren, waarbij een mes in het spel zou zijn. Ter plaatse troffen agenten meerdere mensen aan, maar er was geen sprake meer van een ruzie. Agenten spraken één van de mannen aan. De man hield opvallend zijn handen in zijn broekzakken en daar er mogelijk sprake was van een verdachte met een mes, verzochten zij hem zijn handen uit zijn zakken te halen. Dat weigerde hij, ook na meerdere verzoeken. Vervolgens pakte een agent een arm van de verdachte en trok de hand uit zijn zak. Daarop bedreigde de verdachte hem verbaal met de dood en nam een vechthouding aan. De agent zei dat hij werd aangehouden en pakte zijn pepperspray gezien de dreigende houding van de man. De verdachte werkte echter niet mee en stapte op de agent af, die hem daarop pepperde, onder controle bracht en de boeien omdeed. Hij bleek geen mes bij zich te hebben.

De verdachte, een 24-jarige man uit Amersfoort, is naar het politiebureau overgebracht en is ingesloten. De agent deed aangifte van bedreiging tegen de Amersfoorter.