Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 10.50 uur

Utrecht, 27-07-2010

Automobiliste gewond

SOEST Een automobiliste raakte op maandagmiddag 26 juli gewond bij een aanrijding tussen twee autos.

Rond 12.20 uur reed een 18-jarige automobilist uit Soest met een lesauto over de Birkstraat. Naast hem zat een 47-jarige rij-instructeur uit Zeist. Bij het naderen van de kruising met de Vondellaan zag de Soester dat het verkeerslicht op oranje sprong en hij stopte. Een achter hem rijdende 26-jarige automobiliste uit Soest zag dit echter te laat en botste tegen hem op. De Soestse klaagde over pijn in haar nek en is voor onderzoek per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht. De Soester en zijn instructeur raakten niet gewond.

Auto beschadigd

SOEST Bij een ruzie tussen enkele mannen raakte op maandagavond 26 juli een auto beschadigd.

Rond middernacht kreeg de politie de melding van een ruzie tussen drie mannen op de Steenhoffstraat. Daarbij zouden enkele ruiten van een auto zijn gesneuveld. Een eenheid van de Koninklijke Marechaussee was als eerste ter plaatse en trof nog één van de verdachten, een 25-jarige man uit Soest, aan. Zij hielden hem aan. Van de auto bleken drie ruiten te zijn vernield. De eigenaar van de auto, een 46-jarige man uit Soest, deed aangifte van vernieling. Hij was in het geheel niet betrokken bij de ruzie en kennelijk had hij de pech dat de verdachten hun agressie op zijn auto hadden uitgeleefd.

Agenten keken in de omgeving naar de andere twee verdachten uit en troffen één van hen op de Rubenslaan aan. Zij hielden de verdachte aan, maar hij weigerde zijn personalia op te geven. De derde verdachte werd niet meer aangetroffen. De twee aangehouden verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Wijzigingen bij de wijkagenten

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG/EEMNES Met ingang van 1 augustus vindt er een aantal wijzigingen plaats binnen de functionaliteiten en werkgebieden van de wijkagenten in de gemeente Bunschoten en Eemnes.

De wijkagent van Bunschoten, Henri Zomer, verruilt zijn huidige werkgebied met dat van de gemeente Eemnes. De wijkagent van Eemnes, Mauro Montano-Henao, gaat met ingang van dezelfde datum als thematisch wijkagent aan de slag in het rayon Eemdal
(Baarn/Bunschoten-Spakenburg/Eemnes).

De themas waar Mauro zich op richt zijn het amateurvoetbal in de gemeente Bunschoten-Spakenburg (de topklasse) en de jeugd in het rayon Eemdal. Voor de gemeente Bunschoten-Spakenburg zal een nieuwe wijkagent worden aangesteld. Tot het moment van aanstelling worden de werkzaamheden van Henri Zomer waargenomen door de wijkagent van Spakenburg, Ben de Groot.

Autos vernield

BAARN De politie is op zoek naar de vandalen die in de nacht van vrijdag 23 juli op zaterdag 24 juli een groot aantal geparkeerde autos hebben vernield in de Professorenbuurt.

Inmiddels hebben 17 gedupeerde eigenaren van geparkeerde autos op de Zandvoortweg, de Kennedylaan, de Professor van der Potlaan en de Professor Oppenheimlaan aangifte gedaan van vernieling. In alle gevallen ging het daarbij om het leksteken van de banden of het bekrassen van de lak.

De politie verzoekt eventuele getuigen of personen die gedupeerd zijn en zich nog niet gemeld hebben contact op te nemen met de politie van Baarn via het telefoonnummer 0900-8844. Mocht u informatie anoniem kwijt willen aan de politie, dan kunt u bellen met het telefoonnummer 0800-7000.