Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.45 uur

Utrecht, 27-07-2010

Inbraak en brand

MAARSSEN Nadat in de vroege ochtend van maandag 26 juli een brand in een pand was geblust, bleek daar te zijn ingebroken.

Rond 04.30 uur kregen de brandweer en politie de melding van een brand in een bedrijf aan Bisonspoor. Beide hulpdiensten gingen ter plaatse en de brandweer bluste de brand, maar kon niet voorkomen dat het pand verloren ging. De brandweer gaf rond 05.15 uur het sein brand meester. Een naastgelegen pand liep rookschade op.

Uit onderzoek en een getuigenverklaring bleek dat vlak voor de brand in het pand was ingebroken. Daarbij is een geldbedrag gestolen. De politie heeft het vermoeden dat de brand is aangestoken.

De inbrekers waren twee jongens. Beiden droegen donkere kleding en hadden een petje op. Zij gingen er op een donkerkleurige scooter vandoor.

Aan getuigen van de inbraak/brandstichting en aan mensen die rond het tijdstip van de inbraak/brand iets verdachts op of in de omgeving van Bisonspoor hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844 of via meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Meisje gewond

WILNIS Een meisje raakte op maandagmiddag 26 juli gewond toen zij met haar scooter in botsing met een auto kwam.

Rond 17.25 uur reed een 55-jarige automobilist uit Rotterdam over de Wilnisse Zuwe. In een flauwe onoverzichtelijke bocht naar links haalde de Rotterdammer een racefietser in en reed daarbij op het linkerweggedeelte. Op dat moment kwam hem een 17-jarig meisje uit Wilnis op een scooter tegemoet. De Rotterdammer probeerde haar nog te ontwijken door naar rechts te sturen, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen.

Het meisje brak haar enkel en werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar moest zij worden geopereerd.

Rijenruzie

BREUKELEN Twee mannen kregen het op maandagavond 26 juli met elkaar aan de stok over het feit wie er bij de kassa het eerst aan de beurt was.

Rond 18.55 uur stonden meerdere mensen in de rij bij een kassa van benzinestation Haarrijn aan de Rijksweg A2. Omdat één van de klanten het pompnummer waar hij getankt had niet meer wist, duurde het allemaal wat langer en ging een andere kassa ook open. Daar liepen meerdere mensen naartoe, waaronder een 30-jarige Arnhemmer en een 37-jarige Vianees. De mannen kregen ruzie wie eerst was. Die liep zo hoog op, dat zij elkaar te lijf gingen. De mannen liepen daarbij beiden letsel in hun gezicht op.

De politie werd gewaarschuwd en beide mannen deden aangifte tegen elkaar. De vechtpartij was op bewakingsbeelden vastgelegd, maar die konden niet direct worden bekeken. Aan de hand daarvan zetten de agenten het onderzoek voort.

Verkeersagressie

MAARSSEN Een man, zijn vriendin en zijn vader werden op maandagavond 26 juli door de inzittenden van twee voertuigen mishandeld.

Rond 21.30 uur reed een 22-jarige automobilist uit Utrecht met zijn Utrechtse vriendin van 20 jaar van Breukeleveen naar Maarssen. De Utrechter zag dat een man in een bestelbusje een middelvinger naar hem opstak, maar wist niet waarom. De Utrechter zette zijn reis voort in de richting van Maarssen en zag dat de bestelbus en een andere auto voor hem bleven rijden. In Maarssen remde de auto voor hem heel hard, maar kennelijk zonder enige aanleiding. De Utrechter wist maar net een aanrijding te voorkomen en stuurde om de auto en het bestelbusje heen. Vervolgens zag hij dat beide voertuigen hem bleven volgen.

De Utrechter stopte op de Schokkingstraat en kreeg woorden met de in totaal vier inzittenden van de bestelbus en auto. De woordenwisseling ontaardde in een vechtpartij, waarbij de Utrechter, zijn vriendin en de hen te hulp gekomen 55-jarige Maarssense vader van de Utrechter, werden mishandeld. Daarna ging het viertal ervandoor.

De drie slachtoffers liepen licht letsel op en deden aangifte van mishandeling. De politie stelt aan de hand van de kentekens van de voertuigen een onderzoek naar de verdachten in.