Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 10.50 uur

Utrecht, 27-07-2010

Straatroof

UTRECHT Op de Theemsdreef vond maandagmiddag een beroving plaats. Hiervan werd een vrouw het slachtoffer.

Een 19-jarige vrouw uit Utrecht had omstreeks 13.30 uur geld gepind bij een automaat aan de Zamenhofdreef. Toen de vrouw op weg naar huis ging werd zij op de Theemsdreef beroofd van haar tas waar haar net gepinde geld in zat. De verdachte trok de tas van de schouder van het slachtoffer. Hierna reed de verdachte weg op een scooter waar een medeverdachte mee stond te wachten. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Rijden tijdens ontzegging

UTRECHT De politie heeft maandagmiddag een man aangehouden omdat hij auto reed met een ontzegging.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 17.45 uur een auto over de Van Ginnekenlaan rijden. De auto had aan de linkerzijde forse schade. Via de meldkamer werd het kenteken gecontroleerd. Hieruit werd duidelijk dat de auto niet meer APK gekeurd was. De 29-jarige bestuurder uit IJsselstein werd hierop aangesproken. Toen de man zelf gecontroleerd werd bleek dat hij een volledige rijontzegging had. Tevens rook het in de auto sterk naar wiet. De IJsselsteiner werd aangehouden en de auto onderzocht. In de auto werden onder andere meerdere telefoons en enkele messen aangetroffen. De man werd ingesloten voor verhoor.

Vrouw gewond

UTRECHT Maandagavond raakte een vrouw op het Zandpad gewond aan haar hand nadat een man haar had gestoken.

Rond 23.10 uur kreeg de politie een melding dat een vrouw op het Zandpad gewond was geraakt. Ter plaatse bleek dat een 26-jarige vrouw uit Utrecht gewond was geraakt aan haar hand en voor behandeling naar het ziekenhuis moest. De vrouw was door een man belaagd en in haar hand gestoken. Op basis van het opgegeven signalement van de verdachte, hield de politie niet veel later een 18-jarige man in de Sonoystraat aan.

Later bleek de man niets met het voorval te maken had. De politie onderzoekt de zaak en wil in contact komen met getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan het de politie van het district

Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.