Politie Groningen

Dinsdag 27 juli 2010

Provincie Groningen, 27-07-2010

Verdachten aangehouden voor diefstal snorfiets

GRONINGEN De politie heeft de afgelopen dagen drie Groningers aangehouden voor de diefstal van een snorfiets in de Nieuweweg in Groningen. Een 63-jarige man uit Groningen reed woensdagmorgen met dat rijwiel door die straat. Een van drie jongemannen gooide een fiets op straat, waardoor de Stadjer viel. In plaats van de snorfietser te helpen, pakten drie jongemannen zijn Tomos en gingen er vandoor.

Dankzij een goede omschrijving van getuigen wist de politie donderdag een 22-jarige Groninger aan te houden. In de dagen daarna kwamen twee andere Stadjers in beeld voor de diefstal. Een van hen, een 17-jarige jongen, was nog in het bezit van de blauwe snorfiets. Hij werd zondag in zijn woning aangehouden. De derde verdachte (19) werd maandagmorgen in zijn woning aangehouden.

Het drietal is ingesloten voor verhoor en zitten nog vast. De politie onderzoekt of zij ook verantwoordelijk zijn voor andere strafbare feiten.

Man komt om het leven bij verkeersongeval

RASQUERT Een mannelijke automobilist is maandagavond om het leven gekomen bij een verkeersongeval. De man reed over de N363 vanuit de richting Baflo. Even voorbij Rasquert belandde hij door onbekende oorzaak in de rechterberm en kwam tegen een boom tot stilstand. Na het ongeval vatte de auto vlam. Vermoedelijk is het slachtoffer ten gevolge van de klap al overleden. De politie onderzoekt de oorzaak van het ongeval.


* De identiteitsgegevens van het slachtoffer worden nog niet vrijgegeven ivm informeren van nabestaanden.

Mannen met vuurwapen aangehouden

VEENDAM De politie heeft maandagmiddag twee Veendammers, 19 en 26 jaar, aangehouden. Het tweetal had zich in een auto verdacht gedragen op De Zwaaikom in hun woonplaats. Bij het zien van de politieauto gingen ze er vandoor. De politie wist de mannen verderop een stopteken te geven. Bij controle roken agenten een henneplucht. Dat was aanleiding om de auto te controleren. Bij controle werd geen drugs, maar wel een vuurwapen in de auto aangetroffen. Het vuurwapen is in beslag genomen. Daarnaast werd een grote hoeveelheid contact geld en een aantal mobiele telefoons in beslag genomen voor nader onderzoek. Het tweetal is aangehouden en ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Bellende bromfietser bekeurd

GRONINGEN Een 19-jarige bromfietser uit Groningen is maandagmiddag aangehouden. De man reed al telefonerend over het Gedempte Zuiderdiep in zijn woonplaats. Bij controle bleek hij niet in het bezit van een rijbewijs en bovendien functioneerde de achterrem van de bromfiets niet goed. De Stadjer was eerder op de dag ook al bekeurd voor rijden zonder rijbewijs. Hierop is de bromfiets in beslag genomen. De man kreeg bekeuringen voor rijden zonder rijbewijs, handheld bellen en een ondeugdelijke rem.

Aanhouding voor openbare dronkenschap

HOOGEZAND De politie heeft maandagmiddag een 60-jarige man uit Blauwestad aangehouden voor openbare dronkenschap. De man zat met een ontbloot onderlichaam aan de Gorecht-Oost in Hoogezand. Op verzoek van de agenten weigerde de man te vertrekken. Daarop is hij aangehouden en ingesloten ter ontnuchtering.

Gepimpte auto voor onderzoek meegenomen

VEENDAM De politie heeft maandagmiddag op de Molenstreek in Veendam een auto meegenomen voor technisch onderzoek. Agenten zagen de auto met donkere ramen rijden en gaven de 30-jarige automobilist uit Wildervank een stopteken. De man negeerde het stopteken en was ondertussen samen met zijn bijrijder druk bezig het folie van de ramen te halen. Uiteindelijk stopte de bestuurder. De auto is meegenomen en zal onder anderen gecontroleerd worden op lichtdoorlatendheid van de ruiten, extra luchthoorns, spoorbreedte en verlichting.

Gestolen fietsen terecht

GRONINGEN Een 31-jarige man uit Groningen is maandagavond op de Oosterkade staande gehouden. Agenten zagen de man op een damesfiets voorbij rijden, waarbij het originele slot ontbrak. Bij controle bleek de fiets als gestolen geregistreerd te staan. De fiets is in beslag genomen. De Stadjer verklaarde de fiets van marktplaats te hebben. De politie doet nader onderzoek naar de herkomst van de fiets.

Maandagavond werd uit een schuur aan de Visserstraat in Groningen een fiets weggenomen. De eigenaresse van de fiets zag het gebeuren en ging achter de fietsendief aan. Op haar aanwijzingen kon een 40-jarige man uit Zuidlaren worden aangehouden. De fiets had hij ondertussen al achtergelaten, maar werd kort daarna teruggevonden. De verdachte is ingesloten voor nader onderzoek.

Fietser gewond bij aanrijding

GRONINGEN Een 17-jarige fietser uit Groningen is maandagavond gewond geraakt. De jongen reed over de Vestdijklaan in zijn woonplaats. Hij zat enigszins gebogen over zijn fiets en zag daardoor een aanhangwagen voor hem over het hoofd. De jongen klapte op de aanhangwagen, waardoor de fiets door midden brak. De fietser is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Jongeren bekeurd op schoolplein

LEEK De politie heeft maandagavond zeven jongeren (14-18 jaar) bekeurd voor rondhangen op het schoolplein aan de Ewesheim in Leek. Bij het aantreffen van de jongeren werden ook enkele vernielingen aan het fietsenhok geconstateerd. Een getuige had vlak voor de komst van de politie twee jongeren zien weggaan. De politie doet onderzoek naar de veroorzakers van de vernielingen.

Man en vrouw aangehouden na huiselijk geweld

GRONINGEN De politie heeft maandagmiddag een man en een vrouw (beiden 40 jaar) uit Groningen aangehouden. Beide partners hadden in de woning van de vrouw in de wijk De Hoogte ruzie gekregen. De man zou de vrouw en haar 17-jarige dochter hebben geduwd en geslagen. De vrouw zou vervolgens de man met een scherp voorwerp hebben gestoken. De man liep hierdoor enkele snijwonden op en is behandeld in het ziekenhuis. Zowel de man als de vrouw zijn ingesloten voor nader onderzoek. De politie onderzoekt de toedracht van het incident.

Verwarde man aangehouden

GRONINGEN De politie heeft maandagmiddag voor het politiebureau aan de Rademarkt in Groningen een verwarde man aangehouden. De 30-jarige Stadjer liep op straat luid te schreeuwen en viel verschillende voorbijgangers lastig. Op aanspreken van een agent trok de man zijn t-shirt uit, maakte met zijn handen de vorm van pistolen en uitte bedreigingen in de richting van de agent. Hierop is hij aangehouden en ter beoordeling door de hulpverlening ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Poging straatroof

GRONINGEN Een 17-jarige jongen uit Groningen is maandagavond belaagd door twee nog onbekende mannen op een snorfiets. Het tweetal sprak het fietsende slachtoffer op de Surinamestraat aan. Zij eisten zijn geld en probeerden hem van zijn fiets te trappen. Een omstander nam het voor de 17-jarige op en daarop namen de twee daders de benen. Zij waren tussen de 16 en 19 jaar oud, hadden een licht getinte huidskleur en kort zwart gemillimeterd haar. De politie stelt een onderzoek in.

Man aangehouden voor openbare dronkenschap

GRONINGEN De politie heeft maandagnacht een 26-jarige man uit Groningen aangehouden voor openbare dronkenschap. De dronken man gedroeg zich bij een horecagelegenheid op de Grote Markt erg vervelend. Daarbij sloeg hij al schreeuwend met zijn hoofd tegen een bushokje. De 26-jarige was door agenten niet te kalmeren. Daarop werd hij aangehouden voor openbare dronkenschap. De man zal na zijn roes te hebben uitgeslapen met een boete naar huis worden gestuurd.

Man aangehouden voor heling fietsen

GRONINGEN De politie heeft maandagnacht een 35-jarige man uit Groningen op de Grote Markt aangehouden voor fietsendiefstal. Agenten zagen hoe de man met succes een fiets verkocht aan een jonge vrouw voor het bedrag van vijf euro. De agenten namen de fiets in beslag, de vrouw moest een verklaring afleggen. Toen de 35-jarige korte tijd later opnieuw een fiets wilde verkopen wisten de agenten in te grijpen. De man werd aangehouden. De tweede fiets is tevens in beslaggenomen.

Vrouw gewond bij ongeval

VEENDAM Een 38-jarige automobiliste uit Veendam is maandagavond op de Loydsweg op een 58-jarige motorrijder uit Den Bosch gebotst. Laatstgenoemde stond te wachten voor de verkeerslichten en werd van achteren aangereden. Daarbij raakte de vrouwelijke passagier van de motor gewond aan haar onderrug. Zij is met een ambulance voor een onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft van het ongeval een registratie opgemaakt.

Vrouw aangehouden voor vernieling ramen

STADSKANAAL De politie heeft maandagavond op de Iepenlaan een 31-jarige vrouw uit Stadskanaal aangehouden voor vernieling. Agenten spraken in de straat met de bewoonster van het pand. Zij vertelde dat de 31-jarige zojuist het raam van haar voordeur had vernield. De politie trof laatstgenoemde in de straat aan. De politie stelt een onderzoek in. Het is nog onduidelijk wat precies de reden voor de vernieling is.

Gekantelde vrachtauto op de A7

GRONINGEN Een 27-jarige man uit Ten Boer is maandagmorgen gewond geraakt bij een ongeval op de A7 bij Westerbroek. De
vrachtwagenchauffeur raakte op de afslag met zijn combinatie (in de bocht) in onbalans en kwam daardoor op zijn zijkant terecht. Daarbij belandde het voertuig op de vangrail. De 27-jarige bestuurder is met nog onbekende verwondingen vervoerd naar het ziekenhuis. De oplegger was geladen met mout. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval. De trekker was zwaar beschadigd, de vangrail over een afstand van vijftien meter volledig vernield.

Werknemer gewond bij bedrijfsongeval

GRONINGEN Een 57-jarige bewoner van Huizen is maandagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op een bedrijfsterrein aan de
Aduarderdiepsterweg in Groningen. De man kreeg door nog onbekende oorzaak een stalen balk op zijn been. Hij is met een vermoedelijke beenbreuk naar het ziekenhuis vervoerd. De politie heeft de arbeidsinspectie in kennis gesteld van het ongeval.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde maandag 26 juli op diverse plaatsen op snelheid.


-Groningen, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1175, aantal overtredingen: 202, hoogst gemeten snelheid: 81 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


-Nieuwe Pekela, N366: aantal geregistreerde voertuigen: 1166, aantal overtredingen: 60, hoogst gemeten snelheid: 116 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


-Noordhorn, N355: aantal geregistreerde voertuigen: 1252, aantal overtredingen: 44, hoogst gemeten snelheid: 125 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.