Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.00 uur

Utrecht, 27-07-2010

Tuinmeubelen doelwit

AMERSFOORT De politie waarschuwt de bewoners van de wijk Vathorst alert te zijn op dieven die het hebben voorzien op de tuinmeubelset.

Uit een analyse van de aangiften is gebleken dat er in de periode van maart tot heden in twaalf gevallen aangifte is gedaan van diefstal van tuinsets. Niet uitgesloten wordt dat het aantal aangiften hoger ligt omdat een aantal benadeelden nog geen aangifte heeft gedaan. De diefstallen lijken vooral gericht op de luxe loungesets.

De politie adviseert de bewoners van Vathorst maatregelen te nemen om eventuele diefstallen te voorkomen en bij heterdaad situaties of verdachte omstandigheden direct te bellen met het alarmnummer 112.

Aangehouden voor diefstal

AMERSFOORT In de nacht van maandag 26 op dinsdag 27 juli heeft de politie twee personen aangehouden omdat zij een diefstal van een bouwterrein hadden gepleegd.

Door getuigen werd omstreeks 05.30 uur naar de politie gebeld omdat men zag dat twee personen stenen aan het stelen waren op een bouwlocatie aan de Coninckstraat. Ter plaatse zagen agenten dat mensen bezig waren geweest met het weghalen van stenen. Op de Sint Annestraat zagen de agenten nog net iemand in een brandgang met een karretje met stenen lopen. Eenmaal in de brandgang was de verdachte weg.

Niet veel later werd een 34-jarige man uit Amersfoort in de omgeving aangehouden. Zijn medeverdachte, een 36-jarige vrouw uit Amersfoort, kort daarna bij haar woning aangehouden. De gestolen stenen lagen inmiddels al in de tuin van het tweetal.