Politie Haaglanden

Persberichten 27 juli

Haaglanden, 27-07-2010

Straatroof, politie zoekt getuigen
Den Haag Een 21-jarige vrouw uit Den Haag werd maandag 26 juli omstreeks 02.10 uur het slachtoffer van een brutale straatroof. De vrouw liep op de Weimarstraat toen er plotseling twee Noord-Afrikaanse mannen naast haar kwamen lopen. Eén van de mannen zette een pistool op het hoofd van de vrouw en rukte de tas van haar schouder. De beide mannen renden daarna weg in de richting van de Beeklaan. Eén van de mannen droeg een korte donkere jas en had kort donker haar. De andere man droeg een langere zwarte jas en had lang haar tot op zijn schouders. De politie zoekt getuigen van deze straatroof. Heeft u iets gezien of gehoord of heeft u informatie die kan helpen bij het oplossen van deze straatroof? Neem dan contact op met de recherche van Bureau Segbroek via 0900-8844. Liever anoniem dan via 0800-7000.

Politie zoekt getuigen tasjesroof
Den Haag De recherche van Bureau Hoefkade is op zoek naar getuigen van een tasjesroof op maandag 26 juli op de Vaillantlaan. Rond 15.45 uur liep daar een 55-jarige vrouw vanaf de tramhalte in de richting van de Parallelweg. Ter hoogte van de Jan van Gojenstraat een man van achteren aan haar schoudertas te trekken. Toen zij niet direct losliet, ging de man voor haar staan en bedreigde haar met een mes. Hierop gaf het geschrokken slachtoffer hem haar tas. Het gaat om een man van Noord-Afrikaanse afkomst, van ongeveer 1.70 m lang. Hij droeg een zwarte jas, zwarte pet en een spijkerbroek. Onder zijn jas droeg de man een t-shirt met een wit/grijze afdruk van een mannenhoofd. Mensen die getuige zijn geweest van de straatroof of anderzijds informatie hebben, worden dringend verzocht contact op te nemen met de recherche van Bureau Hoefkade op telefoonnummer 0900-8844.

Politie houdt man aan voor bedreiging
Den Haag Op de Seghersstraat hielden politieagenten maandagavond 26 juli rond 23.00 uur een 41-jarige Leidschendammer aan, die verdacht wordt van een bedreiging. Kort daarvoor meldde een man zich bij het politiebureau, omdat hij bedreigd was met een vuurwapen. Hij kon hierbij een duidelijk signalement geven van de verdachte. Politieagenten gingen direct in de omgeving naar de verdachte op zoek en kregen hem in het vizier op Van der Vennestraat. Toen de man de agenten zag, zette hij het op een lopen. Na een korte achtervolging hielden de agenten hem alsnog aan. Langs de vluchtroute werd later ook het wapen gevonden. Vermoedelijk heeft de verdachte dat op zijn vlucht weggegooid. De man werd ingesloten op een politiebureau. De recherche onderzoekt de zaak.

Ruzie om parkeerplek
Den Haag Een 56-jarige automobilist uit Leidschendam is maandag 26 juli aangehouden nadat hij een andere automobilist, een 65-jarige Hagenaar, bedreigd had met een honkbalknuppel. De Hagenaar had even daarvoor op het parkeerterrein voor een winkelcentrum aan het Alphons Diepenbrockhof staan wachten op een parkeerplaats. Toen er een plekje vrijkwam reed plotseling aan andere automobilist, de Leidschendammer, het vrijgekomen parkeervak in. Toen de Hagenaar daar iets van zei, pakte de Leidschendammer een honkbalknuppel uit zijn auto en dreigde de Hagenaar daarmee in elkaar te slaan. Daarop koos de Hagenaar eieren voor zijn geld, liep weg en waarschuwde de politie. Politieagenten hebben de Leidschendammer aangehouden op verdenking van bedreiging. De honkbalknuppel is in beslag genomen.

Twee verdachten aangehouden in hennepkwekerij
Den Haag Een energiebedrijf heeft maandag 26 juli de politie gewaarschuwd nadat een storingsmonteur had geconstateerd dat er gerommeld was met zekeringen in de meterkast van een woning aan de Weidevogellaan. Vanwege mogelijk brandgevaar voor omwonenden zijn politieagenten direct naar de woning gegaan. Daar troffen ze twee mannen aan die op de zolder van de woning bezig waren om hennepstekjes te planten. Het tweetal, een 42-jarige en een 38-jarige man uit Rijswijk, is aangehouden. De hennepkwekerij zelf is ontmanteld, de bijna vierhonderd hennepplanten zijn vernietigd.

Tramcontroleur mishandeld
Den Haag - Een Haagse tramcontroleur is maandagmiddag 26 juli om 13.10 uur in tram 9 mishandeld door drie personen, hij hield er een gescheurde mild en een inwendige bloeding aan over. Tijdens een controle van de vervoersbewijzen, uitgevoerd door controleurs in burgerkleding, ontstond onenigheid tussen drie tramcontroleurs en vijf passagiers. Eén van de controleurs werd vervolgens getrapt en geslagen. Een 21-jarige man uit Rotterdam, een 20-jarige plaatsgenote en een 24-jarige vrouw uit Diemen zijn aangehouden. Politie Haaglanden onderzoekt de zaak.

Gestolen snorfiets snel terecht
Den Haag - Tijdens fietssurveillance op de Loosduinseweg zag een politieagent maandag 26 juli om 20.05 uur een 23-jarige man uit Den Haag rijden op een snorfiets zonder kentekenplaat. Omdat hij zich niet kon legitimeren, moest de Hagenaar mee naar het politiebureau. Daar bleek dat de snorfiets eerder die maandag gestolen was op de Volendamlaan. De eigenaar van de snorfiets deed aangifte. De 23-jarige kreeg een proces-verbaal voor het niet kunnen tonen van zijn legitimatiebewijs en werd verhoord voor diefstal en heling van de snorfiets. Hij bleef een nacht op het bureau.

Automobilist ziet tram over het hoofd
Den Haag - Een 47-jarige Hagenaar zag maandag 26 juli om 15.25 uur een tram over het hoofd toen hij zijn auto op de Laan van Meerdervoort wilde parkeren. Hij botste tegen de achterkant van de tram aan. Agenten, die het ongeluk zagen gebeuren, namen de verklaringen van de automobilist en de trambestuurder op en ondersteunden bij het invullen van het schadeformulier. Omdat een achterwiel van de auto was afgebroken, namen ze kentekenbewijs deel 1 in.

Mishandeling Noord AA, politie zoekt getuigen
Zoetermeer De politie zoekt getuigen van een mishandeling op strand van het Noord AA dinsdag 20 juli omstreeks 23.30 uur. Een 22-jarige man uit Zoetermeer werd door een groep van ongeveer 10 jongeren van Noord-Afrikaanse afkomst mishandeld. Het slachtoffer werd met een gebroken kaak naar een ziekenhuis gebracht. De politie zoekt getuigen van deze mishandeling. Na de mishandeling reden de jongeren weg op meerdere donkere scooters in de richting van het centrum. Zij waren gekleed in t-shirts, korte broeken en hadden petjes op. Uit verklaringen blijkt dat de groep zich die dinsdag op het strand ophield en daar meerdere mensen lastig viel en/of bedreigde. De politie wil graag in contact komen met mensen die lastig gevallen cq bedreigd zijn en met getuigen die meer kunnen vertellen over de mishandeling die s avonds laat plaats vond. Heeft u iets gezien of gehoord of heeft u informatie die kan helpen om achter de identiteit van de daders van deze mishandeling te komen? Neem dan contact op met de recherche van Bureau Zoetermeer via 0900-8844. Liever anoniem dan via 0800-7000

Zonder rijbewijs in auto moeder
Zoetermeer - Agenten controleerden dinsdag 27 juli omstreeks 01.45 uur het kenteken van een auto die zij op de Aarlanderveenstraat zagen rijden. De APK van de auto bleek recentelijk verlopen te zijn, waarop zij de bestuurder de auto lieten stoppen om hem hierop aan te spreken. De bestuurder, een 25-jarige Zoetermeerder, bleek geen legitimatiebewijs bij zich te hebben. Ook was hij in het geheel niet in het bezit van een rijbewijs. De auto waarin hij reed, was van zijn moeder. De Zoetermeerder werd aangehouden en kreeg op het bureau een proces-verbaal voor rijden zonder rijbewijs en het niet kunnen tonen van een legitimatiebewijs.