WE Fashion versnelt uitbreidingsplannen met Wipro Retail 27/07/2010 11:01

PR Newswire

READING, Engeland, July 27, 2010 /PRNewswire/ -- WE Fashion, een internationale verkoper van modekleding, heeft ten behoeve van de Europese uitbreiding, haar bedrijfsprocessen verbeterd, volgend op de implementatie van Oracle Retail solutions door Wipro Retail, een vooraanstaand internationaal bedrijf voor IT- en bedrijfsdiensten.

WE Fashion heeft Wipro Retail geselecteerd om het Oracle Retail Warehouse Management System (WMS) en Oracle Merchandise System Version 13 te implementeren. De projectsegmenten bevatten onder andere kernonderdelen van het verkoopproces (core merchandising), prijsbeleid, allocatie, importbeheer en een intern integratieplatform.

Koen Aben, directeur Information Services bij WE Europa, deelt mee,"Wij zien het belang in van het inzetten van systemen die niet alleen onze uitbreiding op de lange termijn ondersteunen, maar ons ook helpen bij het nauw op de hoogte blijven van de vraag bij onze klanten. We hadden zowel een WMS als een verkoopsysteem nodig dat ons helpt bij onze bedrijfsambities op de lange termijn. We zijn op zoek naar continue verbetering van onze resultaten, en daarvoor wilden we zowel moderne als standaardtechnologie hebben."

De implementatie van de technologie heeft al een aantal vruchten afgeworpen voor het bedrijf. Voorheen kon het bedrijf in Zwitserland alleen mannenmodezaken openen, maar dankzij de toepassing van de Oracle-technologie kan het nou ook damesmodezaken in het hele land openen. Het bedrijf heeft ook een veel beter inzicht in de voorraad in de hele organisatie. Aben zei, "We hebben onmiddellijk inzicht in de voorraad over de hele groep. Door onze hele aanvoerketen kunnen teamleden nou veel effectiever met elkaar communiceren, en de werkrelaties zijn gigantisch verbeterd. Voorheen stond de technologie in het bedrijf dat in de weg, maar nu maakt deze juist verandering en groei mogelijk."

Deze technologie zal verschillende plannen voor de lange termijn faciliteren. "Onze Oracle-systemen ondersteunen uitbreiding door partnerschapsmodellen te introduceren, en we hebben ook hoge verwachtingen over het in het leven roepen van een website voor e-commerce. De integratie van de technologie zal ons helpen bij de geplande uitbreiding naar andere landen en daarmee het realiseren van onze langetermijndoelen", voegde Aben eraan toe.

Mike Davies, Vice President van Wipro Retail zei, " WE Europe koos Wipro Retail als partner, omdat wij de kennis en ervaring in huis hebben om detailhandelaren die hun activiteiten naar nieuwe gebieden willen uitbreiden, teondersteunen. Wij konden uitstekende referenties bieden, en ik hoop dat onze relatie van succes op succes blijft doorgroeien."

WE Fashion

WE Fasion is een internationaal modebedrijf. Met ongeveer 230 winkels en 3000 medewerkers is WE Fashion vertegenwoordigd in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg en Zwitserland. Het internationale distributiecentrum en het hoofdkantoor van de organisatie zijn gevestigd in Utrecht.

WE Fashion is een verticale organisatie. Dit betekent dat alles 'in huis' wordt gedaan. Zowel het design van de collecties en de inkoop van alle benodigdheden als de verkoop via eigen winkels.

Op het WE Fashion hoofdkantoor in Utrecht werken internationale teams aan de dagelijkse operatie en verdere groei van de organisatie. Architecten, designers, inkopers, marketeers, stylisten en traders werken zeer nauw samen. Zij worden daarbij ondersteund door specialisten op het gebied van Human Resources, IT en financiële economie.

WE Fashion is onderdeel van de Europese modegroep Logo International.

http://www.wefashion.com

Over Wipro Retail

Wipro Retail is een divisie van Wipro, een $5 biljoen firma voor internationale IT en bedrijfsdiensten. Wipro's Retail levert aantoonbare toegevoegde waarde aan 's werelds leidende en meest bekende detailhandelaren via de inzet van innovatieve IT-oplossingen.

Onze diepgaande kennis wordt ondersteund door één van de ruimste verzamelingen aan IT-diensten, en -oplossingen (van testen tot TIS en ADSM, en van consulting tot BPO), en meer dan 97.000 mensen en middelen in Europa, India en Latijns-Amerika.

Binnen het gehele bedrijf is de detailhandel een belangrijk onderdeel en blijft zich verder ontwikkelen. Meer dan 4000 mensen in de verticale organisatie leveren diensten van wereldklasse aan vele van 's werelds toonaangevende detailhandels. De verwerving van Enabler was onderdeel van de voortgaande inzet voor deze sector.

Kort gezegd werken wij met leidinggevende detailhandelorganisaties aan hun bedrijfs- en IT-transformatieprogramma's om een competitief voordeel in Europa, Amerika en de APAC te bereiken.

Voor meer informatie kunt u onze websites bezoeken: http://www.wipro.com

en http://www.wiprocorporate.com

Mediacontact:
EMEA PR contacten
Emma Easterbrook
Fieldworks Marketing
Tel: +44(0)1435-873080
Emma@fieldworksmarketing.co.uk
http://www.fieldworksmarketing.co.uk

EMEA Marketing & Communications
Cosima Wagner
Wipro Retail
Tel: +44(0)118-947-9587
Cosima.wagner@wipro.com
http://www.wipro.com/retail/retail
Mediacontact: EMEA PR Contact, Emma Easterbrook, Fieldworks Marketing, Tel: +44(0)1435-873080, Emma@fieldworksmarketing.co.uk; EMEA Marketing & Communications, Cosima Wagner, Wipro Retail, Tel: +44(0)118-947-9587, Cosima.wagner@wipro.com






-