Gemeente Bergen op Zoom


Kunsten in de Monumenten 2010

Tijdens het evenement Kunsten in de Monumenten staan Bergen op Zoom en het naburige Halsteren het tweede weekend van september volledig in het teken van historische en hedendaagse cultuur. Een programma vol muziek, theater, dans, beeldende kunst, lezingen, demonstraties, exposities en rondleidingen laat jong en oud van 10 tot en met 12 september cultuur beleven in de breedste zin van het woord.

De smaak van de negentiende eeuw

Het thema van de landelijke Open Monumentendagen 2010 is De smaak van de negentiende eeuw. Bezoekers kunnen kennis maken met het rijke culturele erfgoed in de gemeente Bergen op Zoom. Niet alleen kunnen zij tijdens deze dagen gratis een kijkje nemen in een groot aantal gemeentelijke en particuliere monumenten, maar er ook nog van alles beleven. Tentoonstellingen, workshops, kunstroutes en optredens in veel verschillende kunstdisciplines brengen tijdens deze dagen de monumenten tot leven.

Een kleine greep uit het gevarieerde programma:

Oldtimers op de Grote Markt, historische rijtuigen met paarden in de binnenstad, proef de smaak van de negentiende eeuw in diverse restaurants, volg een kunstroute in het monumentale Havenkwartier, geniet van foto en film in De Maagd, een cabaretier en klavecinist in Het Markiezenhof, zang in de synagoge, handboogschieten op het Ravelijn, archeologische vondsten in de Gevangenpoort, diverse cultuurhistorische wandelingen door het stadscentrum, een lezing over brouwerij Asselbergs, Van Heijst & Co en muziek in de Martinuskerk.

Kunsten in de Monumenten, beleef het mee!

Het volledige programma is vanaf medio augustus te vinden op www.uitinbergenopzoom.nl