Politie Amsterdam-Amstelland

Twee woninginbrekers aangehouden

Na een woninginbraak zijn in de nacht van maandag 25 op dinsdag 26 juli twee mannen aangehouden. Ze worden met een derde persoon verdacht van inbraak in een woning aan de Adriaan van der Horststraat (Amsterdam Nieuw West).

Stopteken genegeerd
Omstreeks halfvier kreeg de politie de melding van de inbraak. Kort daarna zagen agenten in de omgeving een personenauto rijden waarvan de bestuurder het stopteken negeerde. Enkele straten verder stopte het voertuig en konden de drie inzittenden staande worden gehouden. Bij controle van het voertuig bleken er inbrekerswerktuigen aanwezig te zijn. Daarop werden de mannen, 20 en 21 jaar oud, aangehouden. Eén van hen wist echter te ontkomen.

Deugelijk hang- en sluitwerk
Aan de woning werden sporen van braak gevonden. De politie onderzoekt of die met de gevonden inbrekerswerktuigen zijn veroorzaakt. De verdachten zijn, vermoedelijk door het deugdelijke hang- en sluitwerk, niet in de woning geweest. De twee mannen zijn ingesloten, naar de derde wordt gezocht.

Preventietips woninginbraak
De politie geeft tal van tips om woninginbraak te voorkomen. Die zijn te vinden op deze website, maar ook op www.politiekeurmerk.nl. Gaat u met vakantie, vraag dan aan de buren een oogje in het zeil te houden. Het weghalen van de post en het instellen van verlichtingstimers zorgen dat uw huis er bewoond blijft uitzien.

» Tips voorkomen woninginbraak
» www.politiekeurmerk.nl


____________________