Gemeente Helmond


Overeenkomst over centrum ontbonden

De gemeente heeft de overeenkomst ontbonden met de marktpartijen over de ontwikkelingen van het centrum.

Het gaat over de Basisovereenkomst grondtransacties centrumplan Helmond waarin afspraken zijn gemaakt over de ontwikkelingen van het centrum. De marktpartijen in kwestie zijn de projectontwikkelingsmaatschappijen AM Wonen B.V. en ING Vastgoed Ontwikkeling B.V.

Voorwaarden
Na de ondertekening van de Basisovereenkomst in mei 2008, zijn aanvullende voorwaarden gesteld door de marktpartijen. Deze behoorden niet tot het oorspronkelijke contract en zouden er voor zorgen dat de risicos van de ontwikkeling nagenoeg volledig bij de gemeente komen te liggen. Dat was voor de gemeente niet acceptabel. Vervolgens heeft de gemeente verschillende pogingen gedaan om tot een oplossing te komen. Uiteindelijk is door de gemeente aan de betrokken marktpartijen dit voorjaar nog een finaal voorstel gedaan. Maar dat hebben zij afgewezen. Op grond daarvan zag de gemeente geen andere weg meer dan de genoemde overeenkomst met deze marktpartijen te ontbinden.

Ambitie
De gemeente beraadt zich intussen over de verdere aanpak van het centrumplan. Het masterplan centrum blijft het vertrekpunt voor de verdere uitwerkingen.