Politie Hollands Midden

Langeraar - Vaarsurveillance Langeraarse Plassen

Langeraar, 27-07-2010 o De politie Nieuwkoop Kaag en Braassem heeft donderdagmiddag 22 juli gesurveilleerd op de Langeraarse Plassen.

De politie had meerdere klachten ontvangen over snelvaren en andere ongeregeldheden op de plas. Er werden zes bekeuringen uitgeschreven.

Een 12-jarige schipper werd doorverwezen naar buro Halt. De jongen voer met een motorboot met een snelheid van ongeveer 22 á 23 km/uur over het water. Een andere 12-jarige jongen kreeg een bekeuring voor eveneens te snel varen. De bekeuring bedroeg 65 euro. Vier volwassenen werden bekeurd voor te snel varen, varen zonder vergunning en bij sommigen was het vaarbewijs of registratie van de boot niet aanwezig.

Op de Langeraarse Plassen geldt een maximum vaarsnelheid van 6 km/uur. Dit wordt ook met borden aangegeven op de wateren welke toegang geven tot de plas. Op de borden staat ook dat je in het bezit moet zijn van een vaarvergunning als je met een motorboot op de Langeraarse Plassen wil varen. Vanaf 12 jaar mag je in een motorboot varen, mits de maximum snelheid van de boot niet meer is dan 12,9 km/u. De politie zal deze vaarsurveillances in de komende periode ook voortzetten.