Gemeente Waddinxveen


Centrumplan Waddinxveen: gemeente streeft naar start bouw vóór 1 januari 2011 i.v.m. toegekende rijkssubsidie

Nu de rechtbank âs-Gravenhage de gemeente Waddinxveen volledig in het gelijk heeft gesteld in de procedures rondom het Centrumplan, stelt de gemeente Waddinxveen alles in het werk om vóór 1 januari 2011 met de bouw te starten. De gemeente heeft immers juni jl. ⬠2.452.000,00 aan rijkssubsidie ontvangen voor het Centrumplan in het kader van de Stimuleringsregeling Woningbouw 2009, derde tranche. Voorwaarde hierbij is wel dat de bouw vóór 1 januari 2011 start.

De rijkssubsidie is bedoeld als tegemoetkoming in de kosten die verbonden zijn aan het stimuleren van woningbouwprojecten, die als gevolg van de huidige economische omstandigheden zijn vertraagd of stopgezet. De gemeente moet bij deze subsidieverlening aan twee eisen voldoen. Allereerst dient er bij de startbouw een afbouwgarantie te zijn afgegeven. Daarnaast is de gemeente verplicht de subsidie terug te storten, wanneer de bouw niet vóór 1 januari 2011 kan starten. Vandaar dat de gemeente alles in het werk stelt om met de bouw van het Centrumplan vóór 1 januari 2011 te starten.

Slechts een deel van het subsidiebedrag kan, onder voorwaarden die de gemeente hieraan kan stellen, aan ASR uitgekeerd worden. De gemeente kan de subsidie ook zelf aanwenden voor het Centrumplan, bijvoorbeeld voor de aanleg van de openbare infrastructuur.

Zie ook:
Doorbraak Centrumplan Waddinxveen: rechtbank stelt gemeente volledig in het gelijk