Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 27 juli

Alkmaar, 27-07-2010 o 14.00 uur

Dode man gevonden in Molenvaart

Anna Paulowna, dinsdag 27 juli

Dinsdagochtend werd rond 09.30 uur een dode man in het water gevonden in de Molenvaart bij Anna Paulowna. De 32-jarige Pool werd sinds zaterdagavond vermist nadat hij met een kameraad uit geweest in het dorp. Zijn werkgever maakte zich ongerust en ging naar de man op zoek. Hij trof hem dood in het water aan. De man is door onbekende oorzaak in het water terecht gekomen. Er zijn geen aanwijzingen dat er een misdrijf in het spel is.

Ingebroken in cafés; verdachte aangehouden

Tuitjenhorn, dinsdag 27 juli

Een 26-jarige man is dinsdagochtend rond 04.25 uur aangehouden op de Dorpsstraat. De politie kreeg melding van een buurtbewoner dat er werd ingebroken in een café. Ter plaatse bleek dat er een raam aan de voorzijde was opengebroken. Ook bleek bij een tapasrestaurant te zijn ingebroken. Tegenover dit restaurant werd op een parkeerterrein in een auto een slapende man aangetroffen. Hij werd aangehouden. Achter de auto werd in de struiken een geldlade gevonden. Ook werden er een aantal dozen waarin muntgeld wordt bewaard aangetroffen. Agenten gingen nog een kijkje nemen bij een café aan de Koorndijk. Hier bleek de voordeur te zijn geforceerd. De gokkasten waren hier opengebroken. Onderzocht wordt of de aangehouden man met meerdere café-inbraken in verband kan worden gebracht.

Brand in duingebied snel onder controle

Bergen aan Zee, maandag 26 juli

Maandagmiddag kreeg de brandweer rond 17.00 uur opnieuw melding van een brand in het duingebied bij Bergen aan Zee. Er werd een brandhaard van 50X50 gevonden bij de Verbrande Panweg in het PWN-gebied. De brand was rond 17.45 uur onder controle en werd nog nageblust.

Heler gestolen spullen aangehouden

Hoorn, maandag 27 juli

Een 31-jarige man uit Oosterblokker is maandagmiddag rond 17.00 uur aangehouden op de Achterstraat. Een vrouw meldde zich bij de politie nadat zij haar gitaar in een etalage van een tweedehandswinkel had gezien. Deze was ontvreemd bij een inbraak begin juli. Agenten gingen naar de winkel toe en achterhaalden de identiteit van de man die het muziekinstrument verhandeld had aan de winkel. Teruggekomen op het politiebureau belde de medewerker van de winkel dat dezelfde man weer in de zaak was en spullen probeerde te verkopen. De agenten gingen naar de Achterstraat en troffen daar de verdachte. Ook de spullen die hij deze keer probeerde te verkopen bleken van woninginbraak afkomstig te zijn. De man werd aangehouden. Hij is inmiddels in verzekering gesteld.

Heling fiets

Alkmaar, maandag 26 juli

Een 25-jarige Alkmaarder werd maandagmiddag rond 16.00 uur aangehouden op de Bloemaertlaan. De man fietste op een damesfiets waarvan het slot openstond, terwijl hier geen sleutel in stak. Bij natrekken van het framenummer bleek de fiets als gestolen gesignaleerd te staan. De man werd aangehouden voor heling.

Huiselijk geweld

Hoorn, maandag 26 juli

Een 52-jarige man uit Hoorn werd maandagavond rond 23.50 uur aangehouden in zijn woning. Hij had ruzie gekregen met zijn vriendin en had haar met gebalde vuist in het gezicht geslagen. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Hooischuur afgebrand
Dirkshorn, dinsdag 27 juli 2010.
Rond 07.45 uur werd een uitslaande brand gemeld in een schuur aan de Middenweg. De brandweerkorpsen van Harenkarspel en Schagen waren snel ter plaatse en begonnen meteen met blussen maar konden niet voorkomen dat de schuur goeddeels verloren ging.

In het pand (bouwjaar 1992) met een afmeting van ongeveer 60 bij 20 meter lag zon 30 kubieke meter hooi opgeslagen. De brand is vermoedelijk ontstaan door broei, er waren geen medewerkers in de schuur aanwezig. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor en het vee stond ook buiten. Rond 08.40 uur gaf de brandweer het sein brand meester en kon worden begonnen met het nablussen.

Asbest zeer beperkt
Er was flink opgeschaald omdat er mogelijk asbest vrij zou komen. Onderzoek heeft uitgewezen dat dit zeer beperkt is gebleven. Alleen de nok en de hoekstukken van het dak waren van asbest en er was dan ook geen gevaar voor de omgeving.
Het pand stond in de vrije ruimte. Alleen de bewoners van een 300 meter verderop gelegen woning moesten de ramen en deuren gesloten houden. De gemeentelijke milieudienst stelt volgens een protocol een nader onderzoek in naar de eventuele gevolgen van het asbest.

Aanhoudingen vernieling raam

De Koog, dinsdag 27 juli

Een 36-jarige man uit Haren en een 40-jarige man uit Hoogezand werden dinsdagochtend rond 02.15 uur aangehouden op de Boodtlaan. De politie kreeg melding van twee dorpswachten dat de twee mannen een ruit hadden ingeslagen bij een café aan de Dorpsstraat. Zij waren zojuist een ander café uitgezet.

De dorpswachten volgden de twee op de fiets en gaven hun locatie door aan de politie. De mannen verstopten zich in de bosjes aan de Boodtlaan. Toen zij de politieautos zagen koos één van hen ervoor toch tevoorschijn te komen. De twee mannen werden aangehouden.