Sint Franciscus Gasthuis
* Juli »

* 27 jul 2010

Geboorteloket waar ouders samen hun pasgeboren baby aan kunnen geven

Tussen de beschuitjes door rennen naar het gemeentehuis? Dit is niet langer nodig als uw baby wordt geboren in het Sint Franciscus Gasthuis. Vanaf dinsdag 27 juli 2010 kunnen ouders namelijk de geboorte van hun baby in ons ziekenhuis officieel aangeven.

Service

Deze kans grepen de trotse ouders van Jelle uit Berkel en Rodenrijs met beide handen aan. Zij zijn de eerste ouders die van deze extra service gebruikmaakten. Het is heel bijzonder om samen onze zoon aan te melden, aldus een trotse moeder. Jelle is geboren op maandag 26 juli 2010.

Geboorteloket

Het geboorteloket van deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek is geopend op dinsdag en vrijdag tussen 9.00 en 11.00 uur in het Sint Franciscus Gasthuis. Ouders kunnen hun kindje op dezelfde verdieping als de Kraamsuites officieel aangeven bij het geboorteloket. Normaal gesproken geeft de vader meestal het pasgeboren kind aan, omdat moeder nog aan het herstellen is van de bevalling. Na een proefperiode van drie maanden wordt in oktober 2010 bekeken of er voldoende interesse is en een uitbreiding van de openingstijden gewenst is.

Kraamsuites

Vanaf april 2010 kunnen vrouwen bevallen in een luxe kraamsuite. Alle medische voorzieningen zijn in de kraamsuite aanwezig en kunnen tijdens de bevalling worden gebruikt. Na de bevalling wordt alle verrijdbare apparatuur weggehaald en de kraamsuite teruggebracht in huiselijke sfeer. Samen met haar baby en partner kan moeder in een rustige omgeving herstellen van de bevalling. Meer informatie over de Kraamsuites van het Sint Franciscus Gasthuis vindt u op www.sfg.nl/kraamsuites.