Plan Nederland

Plan China biedt noodhulp en wederopbouw in Chinese provincies

27 juli 2010

Regen en overstromingen teisteren China al sinds het begin van het jaar. Overstromingen hebben meer dan 110 miljoen mensen geraakt en meer dan 8 miljoen mensen zijn geëvacueerd. 7 miljoen hectare landbouwgrond en 645.000 huizen zijn verwoest. Het zijn de ergste overstromingen sinds 30 jaar. Plan China biedt noodhulp in de Jiangxi Provincie en doet een oproep aan Plan sponsors voor geld voor de wederopbouw.

Plan China levert nu aan slachtoffers in de provincie Jiangxi. Dit is de ergst getroffen provincie in China. In de opvangkampen is weinig voedsel en veel kinderen krijgen te weinig voedsel binnen om warm te blijven en goed te kunnen groeien. Kleding, rijst en melkpoeder wordt nu zoveel mogelijk uitgedeeld.

Wederopbouwfase

Voor de wederopbouw is veel geld nodig. Plan China richt zich daar bij op educatie en een veilige en schone leefomgeving. Scholen en de kinderopvang moeten zo snel mogelijk weer ingericht worden met schoolmeubilair, schone latrines en watersystemen. Daarnaast zorgt Plan ervoor dat via de scholen en kinderopvang kinderen en scholieren extra voedselstoffen binnen krijgen, zoals melk en eieren.

Stort uw bijdrage vandaag nog op het Noodfonds en help mee dat kinderen en jongeren in september veilig weer naar school kunnen.