Gemeente Lingewaard


Meer kansen bij aanbesteden voor Betuws bedrijsleven

Al enige tijd is er een project in voorbereiding om het MKB bedrijfsleven in de gemeenten Lingewaard en Over-Betuwe te ondersteunen en begeleiden bij aanbestedings procedures bij (semi) overheid. Op dinsdag 28 september zal de eerste bijeenkomst plaatsvinden bij Buitenpoort Zalen in Huissen.

Aanmelden voor bijeenkomst en nieuwsbrief
Betuwe onderneemt beter Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en/of een uitnodiging voor een bijeenkomst ontvangen, geef dat dan door via www.betuweonderneemtbeter.nl. Natuurlijk kunt u zich ook al direct aanmelden voor de bijeenkomst op 28 september.

Betuwse ondernemers beter voorbereid op aanbesteding Betuwe Onderneemt Beter stimuleert en helpt Betuwse MKB-ondernemers beter voorbereid in te schrijven op (Europese) aanbestedingen van de gemeente en andere aanbestedende diensten. Daarnaast maakt Betuwe Onderneemt Beter zich sterk voor het vereenvoudigen van aanbestedingsprocedures. Op lokaal niveau betekent dit een impuls voor het ondernemersklimaat in de gemeenten Lingewaard en Over-Betuwe. Het project
Het project betreft de realisatie van een informatieve website en digitale nieuwsbrief, workshops en expertmeetings voor ondernemers en aanbestedende diensten in de Betuwe, en individuele begeleidingstrajecten voor Betuwse ondernemers. Vanaf 16 juli 2010 is uitgebreide informatie beschikbaar over aanbestedingsprocedures, projecten die aanbesteed worden, hoe ondernemers hierop kunnen inschrijven en voor welke groepen ondernemers een project interessant kan zijn. Op 28 september 2010 is er dan een informatiebijeenkomst gevolgd door een tweetal expertmeetings.

Partners
Betuwe Onderneemt Beter is mogelijk gemaakt met medewerking van een aantal partners. De Hogeschool Arnhem-Nijmegen (HAN) en Kamer van Koophandel als kennispartners, de gemeenten Over-Betuwe en Lingewaard en een drietal sponsors (De Jong & Laan Rabobank Cowpunks). De diverse ondernemersverenigingen in de regio ondersteunen het project actief door hun leden te wijzen op de bijeenkomst en workshops.