Senternovem

27-07-2010 |

Ideas - ERC Starting Independent Researcher Grant vierde call gepubliceerd

De European Research Council (ERC) heeft tot doel baanbrekend, visionair onderzoek te stimuleren en ondersteunen. Via de ERC Starting grants wil de ERC onderzoekers helpen de stap te maken, of te consolideren, van werken onder een supervisor naar zelf een eigen onderzoekslijn uitzetten, en een eigen team leiden. De vierde call voor de KP7 Starting Independent Researcher Grants van de European Research Council is gepubliceerd op 20 juli 2010.

De ERC Starting Grants (StG) call heeft de volgende sluitingsdata per wetenschapsgebied:

1. Physical Sciences and Engineering - 14 oktober 2010
2. Life Sciences (including Medical) - 9 november 2010
3. Social Sciences and Humanities - 24 november 2010

Er zijn een aantal kleine wijzigingen in deze call, en één grote: de eligibility criteria voor de hoofdindiener zijn versoepeld. De Principal Investigator moet minstens 2 en maximaal 12 jaar ervaring na het PhD hebben. Deze groep is opgesplitst in `starters' (2-7 jaar) en `consolidators' (7-10 jaar). Zoals voorheen zijn er extensies mogelijk voor bepaalde gevallen.

Over de call kunt u meer informatie vinden op CORDIS. Het budget voor deze call bedraagt waarschijnlijk 660 miljoen euro, dat is 130 miljoen euro meer dan het voorgaande jaar. De indiening is alleen elektronisch mogelijk.

Voor meer informatie of ondersteuning bij het voorbereiden van uw voorstel kunt u terecht bij Andreja Zulim de Swarte of Daphne van de Sande van EG-Liaison of Sabrina Erne van NWO. egl.erc@agentschapnl.nl of erc@nwo.nl.
Wijzigingsdatum |

27-07-2010