Apple Nederland

LED Cinema Display images

Apple onthult nieuwe 27-inch LED Cinema Display

CUPERTINO, 27 juli 2010 - Apple® onthult vandaag de nieuwe 27-inch LED Cinema Display met een resolutie van maar liefst 2560 x 1440 en 60 procent meer werkruimte dan de 24-inch LED Cinema Display. Met een ingebouwde iSight®-videocamera, microfoon en luidsprekers, een USB 2.0-hub met eigen voeding en een universele MagSafe®-connector vormt deze nieuwe LED Cinema Display de perfecte aanvulling op een MacBook® of een desktop-Mac®. Het beeldscherm is verkrijgbaar voor USD 999.

"Door de ingebouwde MagSafe-oplader, iSight-camera, luidsprekers en USB-poorten is de LED Cinema Display ideaal voor MacBook- en MacBook Pro-gebruikers", aldus Philip Schiller, senior vice president Worldwide Product Marketing van Apple. "En dankzij een resolutie van maar liefst 2560 x 1440 pixels is de nieuwe 27-inch LED Cinema Display de ideale aanvulling op onze nieuwe, krachtige Mac Pro. Bovendien kunnen iMac-gebruikers met dit beeldscherm hun werkruimte verdubbelen."

De nieuwe, grotere 27-inch LED Cinema Display is over de gehele breedte voorzien van een prachtig glazen scherm met een aspectratio van 16:9 en heeft een aluminium voet met een scharnier, zodat het scherm moeiteloos in de gewenste stand kan worden gezet. De LED Cinema Display biedt levendige kleuren en een uitzonderlijk hoog contrast. Voor het scherm is gebruikgemaakt van de geavanceerde IPS-technologie (in-plane switching), die zorgt voor een schitterend beeld onder een zeer grote kijkhoek van 178 graden.

Het 27-inch beeldscherm is speciaal gemaakt voor Mac-desktops en
-notebooks en heeft een ingebouwde iSight-videocamera voor videoconferenties, een geïntegreerde MagSafe-oplader die ervoor zorgt dat de Mac-notebook altijd is opgeladen, een ingebouwde Mini DisplayPort voor video- en audio-invoer en een driepoorts USB 2.0-hub met eigen voeding zodat gebruikers hun iPhone® of iPod® ook kunnen opladen als ze hun MacBook met zich meenemen.

De nieuwe LED Cinema Display bevat een nieuwe omgevingslichtsensor die de helderheid van het beeldscherm automatisch aanpast aan het omgevingslicht. Het mooie hierbij is dat de sensor precies zoveel energie gebruikt als nodig is voor een optimale weergave. Dankzij de kwikvrije led-technologie, arseenvrij glas en zeer goed te recyclen materialen voldoet de LED Cinema Display aan de strenge Energy Star 5.0-vereisten en heeft dit beeldscherm de EPEAT Gold-status.* Het nieuwe beeldscherm bevat geen broomhoudende vlamvertragers, en alle interne bekabeling en onderdelen zijn pvc-vrij.

Prijzen en verkrijgbaarheid
De nieuwe LED Cinema Display zal in september verkrijgbaar zijn via de Apple Store® (http://store.apple.com/nl) en bij erkende Apple resellers voor een adviesprijs van USD 999. Internationale prijzen zullen op een later moment bekend gemaakt worden. Voor de LED Cinema Display is een Mac met een Mini DisplayPort vereist.


*EPEAT is een onafhankelijke organisatie die consumenten in staat stelt de milieuprestaties van notebooks en desktopcomputers te vergelijken. Producten die voldoen aan alle 23 vereiste criteria en ten minste 75 procent van de optionele criteria worden erkend als EPEAT Gold-producten. Het EPEAT-programma is een initiatief van de EPA (Amerikaans milieubureau) en is gebaseerd op de IEEE 1680-norm voor de milieubeoordeling van computerproducten voor de consumentenmarkt. Ga voor meer informatie naar www.epeat.net /www.epeat.net> .

Apple is de producent van de Mac, de beste personal computer ter wereld, en van OS X, iLife, iWork en professionele software. Op het gebied van de digitale muziek voert Apple de revolutie aan, met zijn iPods en de iTunes Store op het internet. En de revolutionaire iPhone en App Store hebben de wereld van de mobiele telefoon op z'n kop gezet. De jongste loot aan de innovatiestam van Apple is de magische iPad, die de toekomst van mobiele media en computers een gezicht heeft gegeven.

PR-afdeling van Apple Nederland
Jurriaan Trommels
media.nl@euro.apple.com
+31 (0)20 5352728

AAN DE REDACTIE: Bezoek voor aanvullende informatie Apple's PR website /www.apple.com/nl/pr> of bel Apple's Media Helplijn op 020 5352728

Surf voor internationale persberichten en foto's in hoge resolutie van alle producten van Apple, naar www.apple.com/pr.

© 2010 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iLife, Snow Leopard, iPhoto, iMovie, GarageBand, Time Machine, Apple Store, AirPort Extreme, FireWire, Aperture, Final Cut, Logic, iWork en AppleCare zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.