Gemeente Eemnes

Datum: 20 jul 2010
Bestuursorgaan: College B&W

Vastgesteld in de vergadering van burgemeester en wethouders van 27 juli 2010.

Aanwezig:
de heer R. van Benthem RA, burgemeester
de heer E.M. van IJken, wethouder
de heer drs. A.C. Wondergem, wethouder
de heer mr. A.J.M. de Bruijn, gemeentesecretaris

Afwezig:
mevrouw J. Schouten-de Boer, wethouder

Portefeuille: Burgemeester Van Benthem RA

Onderwerp - Besluitenlijst 28
Besluit Vastgesteld.

Onderwerp - Aanwijzen ambtenaar ingevolge artikel 36 wet GBA: De Wet GBA schrijft voor dat het college van B&W, gelet op art 36, lid 2 sub e, tenminste één ambtenaar moet aanwijzen ten overstaan van wie een verklaring onder ede of belofte (VOE) kan worden afgelegd. Besluit Het college besluit: Agatha Roosenboom-Loos geboren op 1 augustus 1963, Wilma Alida van Raaij geboren op 28 april 1957 met terugwerkende kracht met ingang van 1 juni 2008 , Jolanda Rosamunde van Proosdij-van de Veen geboren op 12 mei 1961, Gerarda Cornelia Molenaar geboren op 4 mei 1964, Marian Yolanta van Veen geboren op 22 juli 1970 met terugwerkende kracht met ingang van 1 november 2008, Maasje Rigter-Roodhart geboren op 27 maart 1966 aan te wijzen als ambtenaar ingevolge artikel 36, tweede lid onder e, van de wet GBA voor het opmaken van verklaringen onder ede en belofte.

Portefeuille: Wethouder Van IJken

Onderwerp - Vergroten van de woning aan de Veldweg 13: Er is een schetsplan ingediend om de woning aan de Veldweg 13 te vergroten. Het plan is in strijd met de voorschriften van het bestemmingsplan vanwege de overschrijding van de toegestane m². Voordat een definitieve bouwaanvraag wordt ingediend, is het van belang om te weten of het college wil meewerken aan het verzoek. Besluit Het college besluit medewerking te verlenen aan een buitenplanse ontheffing middels 3.23 Wro bij een definitieve bouwaanvraag.

Portefeuille: Wethouder Wondergem

Onderwerp - Memo verzoek Waterschap Vallei & Eem inzake verhuren dienstwoning als `buitenleven woning'.
Besluit Het college besluit:

1. In te stemmen met het verzoek om de bestemming van de dienstwoning te wijzigen in recreatiewoning

2. Deze wijziging mee te nemen in het bestemmingsplan Landelijk Gebied
3. In te stemmen met de uitwerking zoals die door het Waterschap is voorgesteld

Portefeuille: Wethouder Schouten-de Boer

Onderwerp - Voortzetten contract Sociale Verzekeringsbank (SVB): De SVB verzoekt een besluit tot verlenging van het huidige contract te nemen. Het SVB ondersteunt PGB-houders.
Besluit Het college besluit het huidige contract met de SVB te verlengen. Kosten kunnen worden betaald uit Wmo, Overige goederen en diensten 66220001/634399.

Onderwerp - Uitvoering wegonderhoud op de ontsluitingswegen in de gemeente Eemnes:
In de afgelopen winter heeft het asfalt op de ontsluitingswegen in de gemeente Eemnes enige schade opgelopen. Het is wenselijk om deze schade te herstellen. Financieel is dit alleen mogelijk wanneer bepaalde geplande werkzaamheden gedekt worden uit een krediet in plaats van uit de reguliere budgetten in de exploitatie.
Besluit Het college besluit:

1. het uitvoeren van preventief onderhoud op de ontsluitingswegen in de gemeente Eemnes, de kosten van het werk boeken op de post groot en klein onderhoud op resp. kostenplaats 62100011 en 62100012;
2. de geplande uitvoering van onderhoudswerkzaamheden nabij Raboes en aanbrengen slijtlaag Korte Maatsweg in de polder te boeken op kostenplaats investering 32101191 Polderwegen 2009.

Onderwerp - Vaststelling aangepaste beleidsregel ontheffingverlening Zuidpolder:
Op 15 juni resp. 29 juni jl. (aanvulling) heeft uw college besloten de ontheffingsmogelijkheden in de Zuidpolder uit te brieden met veehoudende hobbyboeren en kinderen tot 18 jaar van de Stammeweg en Geerenweg. De beleidsregel ontheffingverlening is hierop aangepast en moet door deze wijzigingen opnieuw worden vastgesteld en gepubliceerd. Besluit Het college besluit de aangepaste beleidsregel vast te stellen en op 29 juli a.s. te publiceren.