Ingezonden persbericht


Sint Lucas Andreas Ziekenhuis Amsterdam

KLM-directielid benoemd tot nieuw lid Raad van Toezicht Sint Lucas Andreas Ziekenhuis

Per 1 augustus is de heer Y. (Ype) de Haan (1950) benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis met als belangrijkste aandachtsgebied kwaliteit en veiligheid. Door jarenlange professionele ervaring in de luchtvaart heeft De Haan veel expertise op het gebied van kwaliteit- en veiligheidssytemen. De Haan wordt tevens lid van de nieuw ingestelde commissie Kwaliteit en Veiligheid van de Raad van Toezicht.

Sinds is 2007 is De Haan Executive Vice president Operations & COO KLM Royal Dutch Airlines en als accountable manager verantwoordelijk voor het Aircraft Operator Certificate (AOC). Hij is momenteel voorzitter van het operationeel bestuur en business owner van de KLM Flight Academy in Eelde. Tevens is hij voorzitter van het Operations Policy Committee van IATA en voorzitter van de raad van commissarissen Holland Aviation House. Daarnaast is De Haan commissaris bij Martinair en Transavia en lid van de adviesraad van diverse andere organisaties.

De Haan behaalde in 1973 zijn vliegersdiploma aan de KLM Luchtvaartschool en in 1977 trad hij in dienst van de KLM. Allereerst als Second Officer B747-300, uiteindelijk als First Officer op de B747. Vanaf 1985 werd De Haan als Engineering Pilot B747 en B737 verantwoordelijk voor de controle en acceptatie van in totaal zestien nieuwe KLM-vliegtuigen type B737-300. Hij begeleidde in de jaren daarna ook de acceptatie en introductie van nieuwe vliegtuigen en bekleedde de functies als chef vlieger en hoofd vliegdienst.

De samenstelling van de Raad van Toezicht van het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis is nu als volgt: de heer F.H. Schreve, voorzitter
de heer drs. F.A.J. Dinkgreve, vice-voorzitter
de heer mr. M. Holtzer, lid
de heer mr. K.E.J. Dijk, lid
mevrouw prof. dr. C.A.F.M. Bruijnzeel-Koomen, lid
de heer Y. de Haan, lid



Ingezonden persbericht