Rechtbank Utrecht


Gevangenisstraf voor verkrachting stiefdochter

Utrecht, 27 juli - Een 51-jarige man uit Amersfoort is door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf, waarvan een jaar voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Daarnaast moet de man onder meer deelnemen aan een trainingsprogramma voor seksuele delictenplegers bij De Waag, centrum voor ambulante forensische psychiatrie. Hij moet het slachtoffer ook een schadevergoeding betalen.

De man heeft gedurende een periode van een jaar meermalen misbruik gemaakt van zijn stiefdochter, toen 13 jaar oud. Hij zou verliefd zijn geworden op het meisje en met haar een relatie hebben gekregen. Toen het meisje aangaf de `relatie' te willen beëindigen, heeft hij haar zowel verbaal als fysiek onder druk gezet. De stiefvader vertelde haar dat hij zelfmoord zou plegen en dat haar familie iets ergs zou overkomen als de relatie uit zou komen.

De rechtbank acht het bewezen dat de man misbruik heeft gemaakt van zijn verhouding met het slachtoffer en het fysieke overwicht dat hij had. Het feit dat het meisje eerder wel had aangegeven de seksuele handelingen vrijwillig te hebben ondergaan, doet daar niet aan af.

De rechtbank heeft meegewogen dat de stiefdochter in de toekomst mogelijke psychisch nadeel zal ondervinden. Dit ten gevolge van de grove schending van haar lichamelijke integriteit en het op grove wijze beschamen van het in haar stiefvader gestelde vertrouwen.

LJ Nummer

BN2539

Zie het origineel
Bron: Rechtbank Utrecht Datum actualiteit: 27 juli 2010 Naar boven