Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 27-07-2010

Man aangehouden voor rijden onder invloed en snelheidsovertreding

SINT WILLEBRORD: De politie hield maandag even voor middernacht een 21-jarige man uit Sint Willebrord aan voor rijden onder invloed en te hard rijden. De man werd door surveillerende agenten gezien toen hij met hoge snelheid een auto inhaalde, de Nachtegaalstraat in reed en vervolgens met hoge snelheid richting de Dorpsstraat reed. De
bestuurder bereikte snelheden boven de 100 km/u. Hij werd in de Dorpsstraat staande gehouden. Hij bleek te hebben gedronken. Op het politiebureau werd een ademanalyse afgenomen. Hieruit bleek een uitslag van 350 ug/l. Omdat de man beginnend bestuurder is werd zijn rijbewijs ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van 8 uur en een bekeuring voor het overschrijden van de maximum snelheid. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld.

Fietser overleden na verkeersongeval

ULICOTEN: Bij een verkeersongeval aan de Molenstraat is vanmiddag rond 14.00 uur een 76-jarige fietser overleden. Vermoedelijk kwam de man ten val op de kruising met de Nieuwe Strumpt, waar hij met een groepje van ongeveer vijf mensen fietste. Een graafmachine die op dat moment over de Molenstraat reed, bestuurd door een 31-jarige man uit Rijkevorsel, kon de man niet meer ontwijken en er ontstond een aanrijding. De man overleed ter plaatse. Een opgeroepen traumahelikopter werd geannuleerd, omdat men niets meer voor het slachtoffer kon betekenen. De politie heeft een verklaring opgenomen van de bestuurder van de graafmachine. Hij verklaarde uit alle macht te hebben geremd en geprobeerd te hebben uit te wijken, maar kon de man niet meer ontwijken.
Verkeersanalisten deden sporenonderzoek op de plaats van het ongeval om de precieze oorzaak van het ongeval vast te stellen.
De politie nam meerdere getuigenverklaringen op.

Politie houdt waarschuwingscontrole in 30km-zone

BREDA: De politie hield dinsdag tussen 14.00 uur en 16.00 uur een waarschuwingscontrole op de Baronielaan. De controle werd gehouden in overleg met de gemeente, omdat het zuidelijke gedeelte van de weg recentelijk een 30km-zone is geworden. De weg is middels belijning en bebording aangepast. Van de 110 passanten reden er 25 harder dan 40 km/u. De overtreders werden gewaarschuwd en zij werden gewezen op het nieuwe limiet van 30 km/u. Binnenkort zal een controle plaatsvinden waarbij wel zal worden bekeurd. Aan de controle nam onder andere de wijkagent deel.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 27-07-2010 16:44 | © Regio Midden en West Brabant |