Politie Brabant-Noord

Getuigen gezocht vernielingen

Cuijk, 27-07-2010

Op dinsdagochtend omstreeks 06.30 uur ontving de politie een melding van buurtbewoners dat er een rode heftruck vernielingen had aangericht op een speelveld aan de Anne Frankstraat. Agenten troffen de heftruck aan en zagen dat het doel van het voetbalveld uit de grond was gereden. Tevens was er een andere paal uit de grond gereden om op het speelveld te komen. Uit het buurtonderzoek werd duidelijk dat de vernielingen vermoedelijk omstreeks 04.00 uur zijn aangericht. Tevens hebben bewoners twee personen zien weglopen in de richting van het centrum van Cuijk.

Uit nader onderzoek blijkt dat de heftruck is gestolen vanaf de Loswal in Cuijk waar deze gebruikt werd voor de Vierdaagse feesten. Vervolgens hebben de verdachten een spoor van vernielingen achtergelaten op de Nielt in Cuijk en op de Lange Linden in Katwijk. Er zijn o.a. tien lichtmasten volledig vernield. De Gemeente Cuijk schat de totale schade op ongeveer 20.000 - 25.000 Euro.

De politie verzoekt iedereen die iets heeft gehoord of gezien contact op te nemen met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.