Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

Enkhuizen-Hoorn

Tijdens bouwvak beperkte werkzaamheden Enkhuizen-Hoorn

Publicatiedatum : 27 juli 2010

In de bouwvakantieperiode van 24 juli - 15 augustus wordt er op kleine schaal gewerkt aan de dijkversterking tussen Enkhuizen en Hoorn. Grote grondverplaatsingen met zwaar materieel starten na de vakantie. Hierdoor blijft de overlast voor omwonenden in de vakantie zeer beperkt. De dijk blijft afgesloten voor al het verkeer, met uitzondering van het bestemmingsverkeer.

De dijk tussen Enkhuizen en Hoorn wordt versterkt. De dijk wordt verhoogd zodat hij gaat voldoen aan de veiligheidsnormen die door het rijk gesteld worden. Daarmee is de dijk bestand tegen de extreme waterstanden en golfhoogtes die door de klimaatverandering worden verwacht.

In 2008 is gestart met het verhogen van het dijktracé tussen Enkhuizen en Hoorn. Het gedeelte ter hoogte van Enkhuizen is inmiddels gereed. Het overige deel wordt in 2010 op hoogte gebracht. Hiervoor is verplaatsing van grond noodzakelijk. Dit gebeurt met zwaar materieel. In 2011 vinden de afrondende werkzaamheden plaats en op 1 januari 2012 is de dijkversterking over het gehele dijktracé gereed.

De werkzaamheden op kleine schaal tijdens de bouwvakantie betreffen onder andere het dichtmaken van de sleuven in verband met het archeologische onderzoek en voorbereidend werk ter hoogte van Wijdenes.

De dijk blijft gesloten voor al het verkeer. Alleen bestemmingsverkeer heeft toestemming om de dijk te gebruiken. Voor het fietsverkeer is een omleidingroute ingesteld tussen Enkhuizen en Hoorn. Bij de VVV's in Enkhuizen en Hoorn en het hoogheemraadschap is hierover een folder verkrijgbaar.

Voor vragen over de dijkversterking kunt een email sturen aan dijkversterkingenkhuizenhoorn@hhnk.nl of bellen met 06-23534094.