Gemeente Maassluis

Herinrichting openbaar gebied in winkelcentrum Steendijkpolder van start in september 2010

Het planproces met projectontwikkelaar DC Vastgoed voor de renovatie en uitbreiding van winkelcentrum Steendijkpolder is in augustus 2009 beëindigd. De VvE van het winkelcentrum heeft hierop op eigen initiatief besloten het winkelcentrum te renoveren.

De gemeente neemt de vernieuwing van het openbaar gebied in en rondom het winkelcentrum voor haar rekening. Dit houdt onder andere in dat de bestrating en verlichting vernieuwd zullen worden, evenals de beplanting en dat er nieuw zitmeubilair en fietsenrekken geplaatst worden. Daarnaast komt er een nieuw regenwaterriool.

In overleg met de winkeliers is een voorlopig ontwerp van het openbaar gebied tot stand gekomen. Om dit ontwerp te realiseren, waarbij het verbeteren van het overzicht en de sociale veiligheid een belangrijke rol speelt, moet een aantal bomen worden gekapt. De kapvergunning ligt tot 6 weken na 22 juli 2010 ter inzage.

In september zal gestart worden met fase 1 van de vernieuwing van het openbaar gebied. Fase 1 omvat het gehele binnengebied van het winkelcentrum en de inrichting aan de zijde van de nieuwe MFA, de Multi Functionele Accommodatie.

Het winkelcentrum is gedurende de werkzaamheden te allen tijde bereikbaar. Direct omwonenden krijgen kort voor aanvang nadere informatie over de werkzaamheden. De werkzaamheden van fase 1 zullen naar verwachting begin november dit jaar zijn afgerond.

De planvorming voor fase 2, de parkeerterreinen aan het Westeinde, start eind 2010 / begin 2011.