Vestia


27-7-2010

Vestia Nootdorp levert nieuw en bijzonder complex op in Ypenburg
---

Deze zomer levert Vestia Nootdorp een nieuw uniek complex op in Ypenburg aan de Knobbelzwaansingel. Wonen onder begeleiding, dagbesteding, een kinderdagverblijf en appartementen: het is allemaal vertegenwoordigd in het complex. Het gebouw bestaat uit laagbouw van vier verdiepingen en een toren van elf verdiepingen hoog.

Zorg en kinderopvang
Cliënten van de Gemiva-SVG groep komen te wonen en werken in het complex. Vestia Nootdorp verhuurt 96 appartementen in het gebouw, waarvan er 21 stuks aan de Gemiva-SVG Groep worden toegewezen. Op de begane grond nemen zij het activiteitencentrum voor mensen met een lichamelijke handicap en/of niet aangeboren hersenletsel in gebruik.

Aan de andere kant op de begane grond komt Kinderopvang 2Samen.

Sociale huurappartementen
Daarnaast zijn er nog 75 sociale huurappartementen (2 en 3 kamers) in het complex. Deze appartementen worden via de reguliere procedure van Woonnet Haaglanden verhuurd. De leeftijdgrens voor deze woningen is 27 jaar en ouder.

Keuze in wonen
Vestia wil in de steden en dorpen waarin zij actief is, een variatie aan woonmilieus bieden. Om de keuze in wonen groter te maken, investeert Vestia fors in vernieuwing van buurten en wijken om differentiatie in woningbezit te realiseren.


*

Over Vestia
Vestia Nootdorp is één van de 14 Vestia-corporaties. Vestia biedt woonservice aan de bewoners van zo'n kleine 80.000 woningen in Haaglanden, Rotterdam en in diverse plaatsen in het midden van het land. Vernieuwing van wijken en samenwerking met de zorgsector zijn twee voorbeelden van hoe het bedrijf haar maatschappelijke taak vervult. Vestia werkt volgens het concernmodel. De 14 corporaties en de 4 vakbedrijven vormen de pijlers van het concern, waarin totaal ruim 900 mensen werken.