Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 21-07-2010

SIPKE JAN BOUSEMA EN 'EEN OVERSCHOT VAN EEN LOSBANDIG LEVEN'

Derde aflevering Cash op Zolder vanuit Zoutkamp

In Cash op Zolder speurt Sipke Jan Bousema samen met een taxateur naar verborgen schatten bij de mensen thuis. Het ultieme doel: een klapper maken op de veiling, zodat de eigenaar een diepgekoesterde wens kan vervullen.

In aflevering drie bezoekt Sipke Jan de 66-jarige Karel uit Zoutkamp. Hij spaart werkelijk alles en noemt zijn verzameling 'een overschot van een losbandig leven'. Sinds een paar jaar lijdt Karel aan een levensbedreigende ziekte. Hij heeft daarom een wel heel bijzondere wens: hij wil ervoor zorgen dat er genoeg geld is voor zijn eigen begrafenis, zodat zijn kinderen niet voor de kosten op hoeven te draaien.

Om dat voor elkaar te krijgen moet hij minimaal 3000 euro bij elkaar zien te krijgen op de veiling. Sipke Jan en taxateur Frederik vinden genoeg objecten in het huis van Karel, maar zijn ze ook allemaal geschikt voor de veiling? Levert een reiswekker uit het jaar 1900 een goed bedrag op? Of wordt de antieke spiegel de klapper van de veiling? Frederik ontdekt ook nog een 'vlijm'.....Als je wil weten wat dat is, kijk dan naar de derde aflevering van Cash op Zolder..

Karel besloot om niet alles op de veiling te verkopen, maar een aantal objecten via internet aan te bieden. Kijkers de geĂŻnteresseerd zijn, kunnen daarop bieden via de internetveiling op cashopzolder.avro.nl.

Cash op Zolder: dinsdag 27 juli om 20.55 uur op Nederland 2.


---