Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 26-07-2010

SPECIALE AFLEVERING OPSPORING VERZOCHT
Opsporingsprogramma komt 27 juli met overvallenspecial

Het AVRO-programma Opsporing Verzocht is op 27 juli geheel gewijd aan overvallen. Vorig jaar vonden er bijna 2900 overvallen plaats; dat zijn er gemiddeld acht per dag. De special laat van binnenuit zien wat de politie doet om het aantal overvallen in Nederland terug te dringen en verdachten te arresteren. De programmamakers gaan mee met een speciaal overvallenteam en spreken met beveiligers en politiespecialisten. Zo krijgt de kijker een inkijkje in de opsporingsmiddelen die de politie inzet.

Overvallen hebben op dit moment hoge prioriteit bij de politie. Een belangrijk vraagstuk in deze speciale uitzending is dan ook hoe de burger de politie kan helpen in de strijd tegen overvallen. Maar ook hoe ondernemers en particulieren de kans op een overval kunnen verkleinen. De programmamakers brengen een bezoek aan Dirk van den Broek. De circa 100 filialen van deze supermarktketen worden permanent in de gaten gehouden met 5000 camera's.

In vergelijking met 2008 is het aantal overvallen met 21 procent toegenomen. Daders worden steeds jonger en gewelddadiger. Een overvaller van 14 jaar is tegenwoordig geen uitzondering. Om deze trend te keren heeft de politie de 'Taskforce Overvallen' ingesteld onder leiding van burgemeester Aboutaleb van Rotterdam.

Special Opsporing Verzocht: 27 juli om 21.50 uur bij de AVRO op Nederland 1.



Ingezonden persbericht