KNHS

Prachtig debuut voor Renswoude Horse Trials
26 juli 2010
Karin Donckers Berlioz

RENSWOUDE - Afgelopen weekend vond de eerste editie van de Renswoude Horse Trials plaats. Met een vlekkeloos verlopen wedstrijd, perfect weer en vele bezoekers mag het debuut van deze wedstrijd zondermeer zeer succesvol genoemd worden. De Belgische Karin Donkers wist met haar paard Berlioz de wedstrijd te winnen, voor Margo van Nijnatten en Elaine Pen.

Het hoogtepunt van de wedstrijd was de crossdag op zaterdag, die onder absoluut optimale omstandigheden verreden werd. Het parcours lag er mooi bij, de bodem was perfect en hoewel er links en rechts wel wat weigeringen genoteerd konden worden, bleek de cross voor de meeste combinaties geen echte problemen op te leveren. De ruim 3500 bezoekers hebben dan ook volop kunnen genieten van mooie en vooral veilige sport. Al met al een geweldige dag!

De wedstrijd werd op zondag beslist met het afsluitende springen. De resultaten na de dressuur en de cross lagen dusdanig dicht bij elkaar, dat de volledige top tien nog zicht had op de winst. Hierdoor bleef het tot het allerlaatste moment spannend. Uiteindelijk ging Karin Donckers er met de winst vandoor. Margo van Nijnatten eindigde op een tweede plaats met haar mooie schimmel Watch Out. De beide dames wisten de wedstrijd uit te rijden op hun ex aequo dressuurscore van 44,4. In het geval van een ex aequo resultaat wordt de combinatie die de optimale tijd in de cross het dichtst heeft benaderd als hoogste geplaatst. Dit leverde Karin de eerste en Margo de tweede plaats op.

Naast Karin Donckers en Margo van Nijnatten reed ook Elaine Pen zeer sterk rond in het afsluitende springparcours. Hierdoor eindigde zij met Starlights Rondeel uiteindelijk op een derde plaats. Ook Henrieke Boonzaaijer, die een thuiswedstrijd reed, deed op eigen terrein goede zaken. Zij wist met Vitall en Utoko B respectievelijk de zesde en de negende plaats te bemachtigen.

Foto: Karin Donckers met Berlioz
Buitengewoon Fotografie