Ingezonden persbericht


Eerste strandtheater van Nederland in Hoek van Holland

Hoek van Holland mag zich de eerste Nederlandse badplaats noemen met een theater op het strand. Strandclub The Bing gaat vanaf het najaar in ieder geval één voorstelling per week geven en vanaf december staan er meer optredens gepland. Het strandtheater wil een breed publiek trekken door het podium te vullen met diverse voorstellingen van onder andere: kleinkunst, comedy en cabaret.

The Bing is op het eerste gezicht een normaal strandpaviljoen met een mooie, strakke inrichting en een Italiaans georiënteerde keuken. Eenmaal binnen valt direct het podium op door het grote rode theaterdoek. The Bing is het hele jaar geopend en richt zich vooral buiten het hoogseizoen op het theater.

Vanaf 2011 wil The Bing van woensdagavond tot zondagavond een kwalitatief goede voorstelling aanbieden en krijgt hierbij hulp vanuit de theaterwereld. Zo zullen er diverse try-outs zijn.

Jeroen van Anholt, eigenaar van strandtheater The Bing: "Met dit strandtheater komen mijn twee passies samen, namelijk het strand en het theater. Eén van mijn grootste inspiratiebronnen was Theater Pepijn in Den Haag, waar in een kleinere ruimte een groep mensen kan genieten van een mooie voorstelling. Ontspannen, genieten en vermaak dat zijn de drie belangrijkste thema's van The Bing!"


---