Persbericht

Talant stroomlijnt werkprocessen met UNIT4 Cura ECD

~ Friese zorginstelling bespaart tijd met zorginformatiesysteem van UNIT4 ~

Hengelo, 27 juli 2010 - Talant, een Friese zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking, gaat gebruik maken van het geïntegreerde zorginformatiesysteem UNIT4 Cura Elektronisch Clienten Dossier (ECD) van UNIT4. Het systeem ondersteunt in het stroomlijnen van werkprocessen en het verkorten van de lijnen tussen leidinggevenden en werknemers. In totaal zullen er 1700 medewerkers van Talant gebruik gaan maken van UNIT4 Cura ECD.

Talant biedt zorg en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking op het gebied van wonen, werken, leren en leven. De Friese zorginstelling werkt nauw samen met Meriant, een instelling voor ouderenzorg waarmee ze ook bestuurlijk gefuseerd is. Meriant werkt al enkele jaren naar tevredenheid met UNIT4 Cura ECD en omdat de Raad van Bestuur de werkprocessen graag zo efficiënt mogelijk wilde laten verlopen, werd er ook voor Talant gekozen voor UNIT4 Cura ECD.

De volledige oplossing UNIT4 Cura ECD wordt bij Talant geïmplementeerd. Een belangrijk onderdeel daarvan is een webapplicatie, die door UNIT4 in samenwerking met Talant is ontwikkeld en die ervoor zorgt dat alle werkprocessen in kaart worden gebracht en gestroomlijnd. Hierdoor kunnen activiteiten als rapporteren, inzien van ondersteuningsplannen en het melden van bijvoorbeeld incidenten, plaatsonafhankelijk en op elk moment gedaan worden. Het is daardoor niet meer nodig om te wachten op de beschikbaarheid van een leidinggevende, die krijgt een melding via de webformulieren. Dit levert een aanzienlijke tijdsbesparing op. De webformulieren zijn daarnaast eenvoudig in gebruik, waardoor er minder trainingen voor de werknemers van Talant nodig zullen zijn.

Erik Kuik, voorzitter van de Raad van Bestuur van Talant: "We zijn erg blij met de implementatie van UNIT4 Cura ECD bij Talant en hebben, zeker na de ervaringen bij Meriant, hoge verwachtingen. Zodra het ECD geïmplementeerd is, willen we ook graag delen van het ondersteuningsplan ter beschikking stellen aan verwanten van onze cliënten. Hiermee laten wij onze ambitie zien om de transparantie van de zorgverlening te vergroten. UNIT4 Cura ECD biedt daarnaast nog vele andere mogelijkheden waarmee we onze ambities voor de toekomst kunnen verwezenlijken."

Talant neemt de software gefaseerd in gebruik. Naar verwachting zal UNIT4 Cura ECD per 1 juli 2011 volledig live gaan.