Gemeente Boekel


Besluiten en plannen van het college van Burgemeester en Wethouders d.d. 19 en 27 juli j.l.

In de collegevergadering van 19 juli j.l. zijn o.a. onderstaande onderwerpen aan de orde geweest.

Integratie jeugdgezondheidszorg: JGZ 0-4 jaar onderbrengen bij de gemeenschappelijke regeling van de GGD Hart voor Brabant De gemeente Boekel heeft ingestemd met het onderbrengen van de jeugdgezondheidszorg (JGZ) voor 0-4-jarigen bij de gemeenschappelijke regeling GGD Hart voor Brabant. Hierdoor wordt de knip de uitvoering van de jeugdgezondheidszorg voor 0-4-jarigen en 5-19-jarigen opgeheven. De gemeente hoopt zo de JGZ beter te kunnen aansturen. Budgetneutrale realisatie van het integratieproces is als absolute eis gesteld door de gemeente.
Verzoek evenementensubsidie Pleinfestijn Venhorst Het college van B&W heeft door Pleinfestijn Venhorst aangevraagde subsidie voor het jaarlijkse evenement in september afgewezen. Gelezen de huidige subsidieverordening is deze subsidie voor dit jaar te laat aangevraagd. Toezegging van de subsidie zou een te grote inbreuk zijn op de verordening.

Deelname Open Monumentendag 2010
De gemeente Boekel zal op 12 september 2010 deelnemen aan de Open Monumentendag en sluit daarbij aan bij het landelijke thema, âDe smaak van de 19de eeuwâ. De activiteiten zullen worden georganiseerd bij de Oude Kluis te Huize Padua.

Definitieve aanwijzing objecten tot gemeentelijk monument (tweede tranche)
Reeds bij besluit van 8 juni 2009 heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Boekel een negental objecten aangewezen tot gemeentelijk monument. Bij besluit van 25 mei 2010 zijn nog eens 13 objecten aangewezen waardoor ook zij een beschermde status hebben gekregen.

In de collegevergadering van 27 juli j.l. zijn o.a. de onderstaande onderwerpen aan de orde geweest.

Nieuwe straatnaam bedrijventerrein in Venhorst
Door een geplande uitbreiding van het bedrijventerrein in Venhorst aan de Statenweg is het wenselijk i.v.m. uniforme nummering en vindbaarheid een nieuwe straatnaam vast te stellen.

Jongerenwerk Boekel en Venhorst, Heroriëntatie
De gemeente Boekel stopt na 2010 met jongerenwerk. Het preventiewerk en signalering wordt opgevangen door Sluitende Jeugdketen en het Centrum voor Jeugd en Gezin. Daarbij wordt een verbinding gemaakt met verenigingen met jeugdleden.

Noodhuisvesting Verdihuis 2011
De gemeente heeft besloten eenmalig, voor het jaar 2011, een bijdrage van ⬠4.075,-- te leveren aan noodhuisvesting van Stichting Maatschappelijke Opvang Verdihuis in Oss. Dit is noodzakelijk door het capaciteitsgebrek dat is opgelopen tot ruim 50%. De rijksuitkering biedt vanaf 2012 structurele ruimte om te voorzien in uitbreiding van de huidige capaciteit.

Taakstelling huisvesting statushouders
De gemeente Boekel geeft uitvoering aan de taakstelling om statushouders te huisvesten door middel van nauwe samenwerking met Peelrand Wonen en Vluchtelingenhulp Boekel.

Beleidsregels inzake het plaatsen van tijdelijke woonruimtevoorzieningen
Het college van B&W heeft beleidsregels vastgesteld voor het plaatsen van tijdelijke woonruimtevoorzieningen. Onder voorwaarden kan medewerking verleend worden aan de tijdelijke plaatsing van een woonunit, bijvoorbeeld bij verbouw of vervanging van de eigen woning.

Ontwerpwijzigingsplan Bergstraat/Runstraat, Boekel In het door onze gemeenteraad op 25 februari 2010 vastgestelde bestemmingsplan âDe Run/MOB-complexâ is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen die het mogelijk maakt om een gedeelte van het plangebied te wijzigen ten behoeve van de bouw van maximaal twee woningen. Nu is besloten om het ontwerpbestemmingsplan âBergstraat/Runstraat gemeente Boekelâ in procedure te brengen dat voorziet in de bouw van alvast één woning.

Gunning opstellen Gemeentelijk Rioleringsplan
De gemeente stelt een nieuw Gemeentelijk Rioleringsplan (GRP) op. Hiervoor is bij een aantal bureaus offerte opgevraagd. Na beoordeling van de ingediende offertes is besloten om Arcadis opdracht te geven voor het opstellen van het GRP.

Uitbreidingen restaurant en fietsenstalling zorgpark Sint Petrus De wens bestaat om een restaurant en fietsenstalling uit te breiden op het zorgpark Sint Petrus. Dit voornemen past niet binnen de regels van het vigerende bestemmingsplan âKom Boekel 2007â. Ons college is desondanks in principe bereid om medewerking te verlenen middels verlening van een buitenplanse ontheffing op grond van artikel 3.23 Wro/4.1.1 Bro.

Besluit op aanvraag ingevolge Wet milieubeheer voor Telefoonstraat 8 te Venhorst
Op 16 mei 2008 hebben wij een aanvraag ontvangen om milieuvergunning op het adres Telefoonstraat 8 te Venhorst, voor het uitbreiden van de nertsenfokkerij van 5996 fokteven naar 5950. De vergunning wordt verleend onder de daaraan verbonden voorschriften.

Verzoek evenementensubsidie Pleinfestijn Venhorst Het college van B&W komt terug op het eerder genomen besluit van 19 juli jl. en gaat alsnog akkoord met de evenementensubsidie.