Verslaafd aan popmuziek. Maarten Steenmeijer over zijn tweede passie


NIJMEGEN, 20100707 -- Het Soeterbeeck Programma van de Radboud Universiteit Nijmegen organiseert een Soeterbeeck Zomercafé over de passie van letterkundige Maarten Steenmeijer voor popmuziek. Het Soeterbeeck Zomercafé vindt plaats op dinsdag 27 juli 2010 van 12.45 - 13.45 uur in de hal van het Erasmusgebouw van de Radboud Universiteit Nijmegen. Erasmusplein 1.

`Over een paar jaar is het allemaal voorbij en zal ik echt moeten gaan werken om in mijn levensonderhoud te voorzien.' Dat zei George Harrison in 1964, toen de Beatlemania in volle gang was. De ouders van Maarten Steenmeijer dachten er hetzelfde over: die pubergekte rond popmuziek, die gaat vanzelf wel over. Ze hadden allemaal ongelijk: de Beatles hoefden nooit meer te solliciteren en Maarten Steenmeijer is tot op de dag van vandaag verslaafd gebleven aan popmuziek. Door zijn werk als letterkundige is dat de afgelopen tien jaar alleen maar erger geworden. De verslaving is zelfs zijn werk binnengedrongen.

Prof.dr. Maarten Steenmeijer is hoogleraar Romaanse talen en culturen aan de RU. Dr. Joos van Vugt, programmamaker bij het Soeterbeeck Programma van de RU, is de gespreksleider. Gratis deelname. Inschrijven is niet nodig. www.ru.nl/sp/popmuziek

In de zomermaanden vertellen medewerkers van de Radboud Universiteit over hun tweede passie in het leven - naast hun liefde voor het ademische vak. Na hun inleiding worden zij geïnterviewd over de oorsprong van hun interesse, de betekenis ervan voor hun dagelijks leven en voor hun werk.





Ingezonden persbericht