Ingezonden persbericht


EK ATLETIEK
LIVE OP EUROSPORT EN EUROSPORT HD

Van dinsdag 27 juli tot en met zondag 1 augustus vinden in Barcelona (Spanje) de Europese kampioenschappen atletiek plaats. Met live coverage van het gehele evenement en het dagelijkse magazine Photo Finish Live, doen Eurosport en Eurosport HD ook dit jaar wederom uitgebreid verslag.

Op de kop af twee jaar voor aanvang van de Olympische Spelen in Londen is Barcelona dit jaar dus gastheer van de EK atletiek. Eurosport zendt dit evenement sinds 1990 rechtstreeks uit. Met zo veel knowhow, meer dan 30 professionals ter plaatse en zo'n 7 uitzenduren per dag live, nemen Eurosport en Eurosport HD de kijker mee naar het hart van de actie.

Maar liefst 36 Nederlanders treden aan in Barcelona. Onder hen Arnoud Okken, Bram Som (beide 800 m.), Yvonne Hak (800 m.), Gregory Sedoc (110 m. horden), Hilda Kibet (10.000 m.) en Martin Nuijens (hoogspringen). Ook België is ruim vertegenwoordigd met 32 atleten, waaronder Jonathan Borlée (400 m.), Tia Hellebaut (hoogspringen) en Eline Berings (100 m. horden).

Eurosport zendt alle onderdelen live uit; van 's morgens vroeg de series tot en met de finales prime time. Ondertussen produceren Eurosport's on site teams interviews, vooruitblikken en reportages en geven topconsultants hun mening vanuit de mixed zone. En elke avond, om een uur of 22:00, doet Photo Finish Live verslag van de hoogtepunten van de dag.

Voor wie de Europese kampioenschappen atletiek liever online volgt, is er de Eurosport Player, Eurosport's webservice waarmee sportliefhebbers vanachter hun computer kunnen kijken naar de uitzendingen van Eurosport, Eurosport 2 en Eurosportnews en naar evenementen die niet op TV te zien zijn. Meer informatie over de Eurosport Player is te vinden op http://www.eurosportplayer.com.

Het commentaar bij de beelden wordt (live vanuit Barcelona) verzorgd door Michel Boeting en Rob Scholtes. Thomas Schuurman 'presenteert' Photo Finish Live.

De Eurosport Groep is het grootste sport- en entertainmentplatform van Europa. Eurosport, de nummer 1 pan-Europese TV-zender, wordt in 20 talen uitgezonden, bereikt 120 miljoen huishoudens en 240 miljoen kijkers in 59 landen. Eurosport HD is de high definition simultaanzender van Eurosport. Eurosport 2, 'the new generation sports channel', bereikt 44 miljoen huishoudens in 15 talen en 47 landen. Eurosportnews is Eurosports sportnieuwszender en wordt wereldwijd uitgezonden. Eurosport Asia/Pacific bereikt 14 landen in die regio. Eurosport Events richt zich op organisatie, management en promotie van grote internationale sportevenementen. Eurosport's online sportplatform is Europa's meest bezochte online sportbestemming met gemiddeld 10 miljoen unieke bezoekers per maand. Eurosport Mobile biedt live streaming en mobiele websites en -applicaties in 9 talen, voor sportnieuws en de laatste uitslagen. Met de Eurosport Player kijkt men online naar Eurosport, Eurosport 2, Eurosportnews en evenementen die níet op TV te zien zijn. Ga voor veel meer informatie over de Eurosport Groep naar eurosportcorporate.com.

-----------------------
20 juli 2010



Ingezonden persbericht