Gemeente Maastricht

Fietstunnel Scharnerweg vanaf dinsdag 27 juli tijdelijk afgesloten

In het kader van het project Tunnelvision (zie persbericht van 20 juli in bijlage) zal de Scharnertunnel vanaf dinsdag 27 juli voor ongeveer drie weken met grote regelmaat zijn afgesloten voor fietsers en voetgangers. Fietsers worden met borden omgeleid via de Duitse Poort. Voetgangers kunnen via de Duitse Poort en de passerelle het spoor kruisen.

Op dinsdag 27 juli wordt gestart met voorbereidende schoonmaakwerkzaamheden in de fietstunnel tussen de Scharnerweg en de Colonel/Station (oost-west verbinding). Direct aansluitend aan de schoonmaakwerkzaamheden wordt gestart met het aanbrengen van de kunst in de tunnel. De fietstunnel aan de andere zijde (van west naar oost) wordt direct na afronding van de eerste tunnel op dezelfde wijze aangepakt.

Tijdens alle werkzaamheden zijn de tunnels afgesloten voor langzaam verkeer. De exacte duur en momenten van afsluiting van de twee tunnels zijn afhankelijk van de voortgang van het kunstproject. Er moet rekening worden gehouden met een periode van ongeveer drie weken hinder.

Ook bij de andere tunnels in het Tunnelvision-project zal er kortdurende hinder ontstaan voor fietsers en voetgangers.