Politie Twente

Persberichten Politie Twente dinsdag 27 juli 2010

Persunit politie Twente tel. 053-4555588

Verkeersongeval met letsel

Oldenzaal

Op dinsdag 27 juli 2010 omstreeks 08.00 uur vond er een aanrijding plaats op de Provinciale Rondweg, N342, in Oldenzaal ter hoogte van de brandweerkazerne. Bij dit ongeval waren 4 voertuigen betrokken, die schade hebben opgelopen. Twee personen zijn met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De weg is ruim anderhalf uur afgesloten geweest voor het verkeer. Een 27-jarige vrouw uit Oldenzaal wilde komende vanaf de Ossenmaatstraat de N342, Provinciale Rondweg oprijden in de richting van Ootmarsum/Denekamp. Het invoegen verliep niet goed, waardoor ze op de verkeerde weghelft belandde. De eerste auto die hier reed in de richting van Denekamp naar de toerit van de A1 kon haar ontwijken een tweede auto niet meer. Met deze auto ontstond een frontale aanrijding. De auto die hier weer achterreed kon op tijd afremmen, maar de auto die daar weer achter reed niet. Deze botste op de achterzijde van de auto van zijn voorgangster. De twee gewonden waren de automobilisten van de auto's die frontaal met elkaar in aanraking kwamen, een 27-jarige vrouw uit Oldenzaal en een 78-jarige man uit Oldenzaal. De 27-jarige vrouw is waarschijnlijk door oververmoeidheid op de verkeerde weghelft beland. De brandweer heeft de vrouw uit haar auto bevrijd.

(2010067800)

Verkeersongeval met letsel

Haaksbergen

Op dinsdag 27 juli 2010 omstreeks 08.40 uur vond er een aanrijding plaats op de Westsingel in Haaksbergen, waarbij een vrachtauto en een personenauto betrokken waren. Een 30-jarige automobiliste uit Ambt Delden reed op de Westsingel. Komende bij de afslag Nijverheidsstraat reed zij het voorsorteervak in om linksaf te slaan. Uit tegenovergestelde richting kwam op dat moment een vrachtwagen gereden, die werd bestuurd door een 24-jarige man uit Vrouwenparochie. Deze bestuurder wilde zijn weg rechtdoor vervolgen in de richting van de rotonde. Vlak voordat hij de kruising met de Nijverheidsstraat passeerde sloeg de automobiliste uit Ambt Delden linksaf. De vrachtwagen raakte hierop de auto aan de rechterzij- en voorkant. De auto kwam hierdoor aan het tollen en kwam iets verder op de weg tot stilstand. De auto begon na de botsing te roken. Enkele getuigen/voorbijgangers hebben daarom de bestuurster uit de auto bevrijd. De bestuurster is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

(2010067780)

Tweede man aangehouden voor openlijke geweldpleging

Almelo

Politie Twente heeft een tweede man aangehouden in verband met een vechtpartij tussen een 37- en een 47-jarige Almeloër aan De Koperwiek in Almelo. De 47-jarige werd na de vechtpartij op zaterdagavond 24 juli behandeld in het ziekenhuis, de 37-jarige werd aangehouden. Maandag 26 juli is de 47-jarige eveneens aangehouden en in verzekering gesteld voor nader onderzoek.
(2010067073)



Politie Twente