Ingezonden persbericht

Rotterdam/Amsterdam, 27 juli 2010

Air Products boekt omzet van 2,25 miljard dollar in derde kwartaal 2010

Air Products (NYSE:APD), de Amerikaanse leverancier van gassen en chemicaliën met diverse productielocaties en kantoren in Nederland, heeft in het derde kwartaal van zijn fiscale boekjaar 2010, dat eindigde op 30 juni 2010, een omzet gerealiseerd van 2,25 miljard euro. Dat betekent een stijging van 14 procent ten opzichte van het derde kwartaal in 2009. De brutowinst steeg met 22 procent naar 374 miljoen dollar.

In de business unit 'Merchant Gases' (bulk- en cilindergassen) steeg de omzet in het derde kwartaal van 2010 naar 915 miljoen dollar. Dat is een stijging van 4 procent ten opzichte van het derde kwartaal in 2009. De stijging was vooral te danken aan de sterke groei van de geleverde volumes in Azië. Ook in Amerika en Europa steeg de afzet van vloeibare gassen sterk. De brutowinst steeg in het derde kwartaal met 5 procent tot 176 miljoen dollar.
'Tonnage Gases' (gassen die per pijpleiding aan klanten geleverd worden) liet een omzetstijging zien van 28 procent naar 725 miljoen dollar. De stijging was vooral te danken aan de start van de productie in nieuwe fabrieken en de stijgende vraag van klanten in de staal- en chemische industrie. De brutowinst steeg met 37 procent naar 120 miljoen dollar.
De omzet van 'Electronics and Performance Materials' steeg met 21 procent naar 497 miljoen dollar. De winst steeg met 60 procent naar 62 miljoen dollar; het niveau van voor de recessie. De omzet van 'Equipment and Energy' daalde licht naar 116 miljoen dollar, maar de brutowinst groeide desondanks naar 21 miljoen dollar.

"Onze divisies Tonnage Gases, Merchant Gases en Electronics and Performance Materials vertoonden dit kwartaal een flinke groei", zei John McGlade, CEO van Air Products, in een toelichting. "De groei van de marges, de winst en het dividend, bewijst dat we ons blijven richten op toegevoegde waarde voor onze aandeelhouders. Als de wereldwijde economie herstelt, zijn we in staat om onze klanten in alle segmenten optimaal te bedienen. Zoals blijkt uit recente aankondigingen van de divisies Tonnage Gases en Electronics slagen we er nog steeds in nieuwe contracten af te sluiten, terwijl onze bestaande orderportefeuille ook goed gevuld is. In de divisie Merchant Gases hebben nieuwe toepassingen tot veel nieuwe orders geleid. We verwachten daarom dat de winststijging in 2010 boven de 20 procent uitkomt."

---



Ingezonden persbericht