Gemeente Heerlen

Vanaf september gevestigd in voormalige Stadsgalerij

Heerlen steunt eerste Collectors House in Nederland

Het college gaat de Stichting Collectors House voor een periode van drie jaar financieel steunen en huisvesten in de voormalige Stadsgalerij. Daarmee kan het allereerste Collectors House van Nederland definitief in Heerlen starten. Het Collectors House biedt particuliere verzamelaars de kans om (inter)nationale hedendaagse kunstcollecties aan het publiek te tonen. Het kan gaan om persoonlijke, collectieve of bedrijfsverzamelingen, zoals in onze regio DSM, Atrium en APG, die over uitgebreide kunstcollecties beschikken. Daarnaast biedt het Collectors House de mogelijkheid om vaker werken uit de vaste museumcollectie van SCHUNCK* te tonen. Zo slaat het Collectors House een brug tussen publieke en private collecties.

De eerste drie jaar steunt de gemeente dit initiatief voor in totaal 33.000 euro omdat het Collectors House de culturele en economische infrastructuur voor de regio versterkt. Na drie jaar gaat de Stichting financieel zelfstandig verder. De Stichting werkt de komende vijf jaar samen met de SCHUNCK* in de vorm van een publiek-private samenwerking.

In de loop van augustus 2010 maakt de Stichting Collectors House haar aanwezigheid als organisatie alsmede haar openingstijden en programmering voor het komende seizoen bekend via de media.

Gemeente Heerlen, 27 juli 2010