Ingezonden persbericht

Retailawards voor Zwanenberg Food Group

Almelo, 27 juli 2010 -- Zwanenberg Food Group heeft twee Gouden Partner Awards gekregen in de tweejaarlijkse verkiezing die wordt georganiseerd door de Levensmiddelenkrant. Het voedingsmiddelenconcern ontving deze awards in de assortimentsgroep Vleeswaren in de categorieën 'meedenken op niveau assortimentsgroep' en 'succes van introducties'.

Manager Trade Marketing Arjan ten Cate is zeer ingenomen met de prijzen, 'vooral omdat onze klanten bepalen welke leveranciers hiervoor in aanmerking komen. Met de toekenning van de Gouden Partner Awards worden onze inspanningen op het gebied van sales, trade marketing, category- en productmanagement van de afgelopen twee jaar beloond. Zwanenberg Food Group zorgt voor toegevoegde waarde voor supermarkten door innovatie en voortdurend consumentenonderzoek. Daar worden we beiden letterlijk en figuurlijk wijzer van.'

Zwanenberg adviseert retailers naar grote omzetpotentiëlen binnen de segmenten te kijken en ruimte vrij te maken voor voedingsconcepten met toegevoegde waarde. Ten Cate ziet vooral mogelijkheden binnen magere vleeswaren en productgroepen zoals kindervleeswaren, halalvleeswaren en vleesvervangende producten. Ook 'genieten' behoort tot de belangrijke marktonwikkelingen waarop Zwanenberg inspeelt met haar assortiment.

Ten Cate: 'Om de huidige omzetgroei te handhaven, blijft innovatie noodzakelijk. Deze moet komen uit nieuwe privatelabelconcepten, gecombineerd met sterke merken.' Zwanenberg ziet met name aanzienlijke potentie voor de merken Kips' en Linera.

Over de Gouden Partner Awards

Al zeventien jaar reikt de Levensmiddelenkrant Gouden Partner Awards uit. Inkopers van supermarkten bepalen aan de hand van een viertal criteria welke aanbieders hiervoor in aanmerking komen. Zwanenberg werd door haar handelspartners uitverkozen tot Gouden Partner in de assortimentsgroep Vleeswaren op de criteria Meedenken in de categorie en Succes van introducties. Inkopers van supermarktorganisaties wordt gevraagd hun langetermijnwaardering voor aanbieders binnen een aantal assortimentsgroepen uit te drukken in een rapportcijfer op basis van vier criteria:

- Omzetprestatie (alle inspanningen van de leveranciers gericht op de ontwikkeling van de omzet binnen de assortimentsgroep)

- Rendementsbijdrage (wat wordt er in absolute zin verdiend aan de producten; kan tevens een forse verbetering van rendement of verruiming van de assortimentsgroep zijn, waardoor de categorie in totaal groeit)

- Meedenken in de categorie (hieronder worden feitelijk alle inspanningen die te vangen zijn onder de noemer category management verstaan)

- Succes van introducties (een oordeel gebaseerd op het totale introductiebeleid van de verschillende leveranciers; het innovatief vermogen, de gevolgde procedure rondom een introductie (van inspraak in de ontwikkelingsfase tot het daadwerkelijke instromen op de winkelvloer), de juiste introductie op het juiste moment, enzovoort.)

De aanbieder met het beste gemiddelde rapportcijfer op één van de vier criteria, is op dat criterium de "Gouden Partner".

Over Zwanenberg Food Group

Met 1.600 medewerkers en een omzet van ¤ 350 miljoen (2009) behoort Zwanenberg Food Group tot de leidende Europese producenten en exporteurs van vleeswaren en vleesconserven. Zwanenberg beschikt over eigen productielocaties in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Het concern verkoopt zijn producten onder diverse internationale merknamen, waaronder ZWAN (in een groot aantal exportlanden) en Kips' (in Nederland). Het concern levert ook een aantal bekende private labels en heeft, behalve in de retail, tevens een sterke positie opgebouwd in het out-of-homesegment (bedrijfs- en institutionele catering alsmede verkoop via pompstations etc.), onder andere met gesneden en voorverpakte vleeswaren. Zwanenberg exporteert vleesconserven naar meer dan honderd landen wereldwijd.



Ingezonden persbericht