Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Veel jeugd bij zomeractiviteiten Schuttersveld

Op het Schuttersveld in Crooswijk werd vorige week het startschot gegeven voor de zomeractiviteiten van Stichting Wezijn in Crooswijk. Het startfeest kreeg als thema Kunst en Cultuur.

De middag was speciaal gereserveerd voor de kinderen, die na schooltijd volop aan hun trekken kwamen met allerhande spelen en demonstraties. Vooral de circusschool Hannes was voor de kinderen een unieke gelegenheid om bijvoorbeeld op de eenwieler te fietsen of andere behendigheidsspelletjes uit het circus te oefenen.

Op het podium gaven enkele meiden een cursus zumba dansen, terwijl elders op het terrein van papier prachtige kunstwerken werden gevouwd. Mama Belle vertelde spannende verhaaltjes aan de kinderen, die bij Thuis op Straat (TOS) vervolgens aan een bellenblaasspel mee konden doen. Het avondprogramma was voor de jeugd vanaf 14 jaar, met dansacts en optreden door rappers. Niet alleen op het Schuttersveld zijn tijdens de vakantie activiteiten. Ook op andere pleinen, zoals het Vredenoordplein, het Generaal van der Heijdenplein en in de wijk de Esch zijn activiteiten voor de jeugd.