Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 09.45 uur

Utrecht, 28-07-2010

Snelle motorrijder

AMERSFOORT Het verkeershandhavingsteam heeft dinsdagmiddag een 31-jarige motorrijder uit Leusden bekeurd omdat hij met veel te hoge snelheid op de Rondweg-Zuid reed.

De agenten reden rond 16.10 uur in een burgerauto en zagen de Leusdenaar rijden op de rondweg waar een toegestane maximumsnelheid van 80 kilometer per uur geldt. Zij besloten de motorrijder te volgen en zijn snelheid vast te stellen. Hierbij bleek dat de bestuurder met 134 kilometer per uur over de 80-kilometerweg zoefde.

Hij werd gestopt en kon zijn rijbewijs inleveren omdat hij meer als 50 kilometer te snel reed. Justitie besluit wat de hoogte van de boete wordt.

Tasroof

AMERSFOORT Op dinsdag 27 juli rond 16.15 uur vond op de Rubensstraat een tasroof plaats.

Een 41-jarige Amersfoorter reed op zijn fiets langs het park Randenbroek toen hij werd ingehaald door twee jongens op een snorfiets. Tijdens het passeren trok de passagier op de snorfiets de tas van de aangever van zijn bagagedrager. Omdat dit met veel kracht gebeurde viel het slachtoffer op de grond en liep hij licht letsel op aan zijn elleboog en heup.

De verdachten reden met hoge snelheid weg in de richting van de Bisschopsweg.

Van de verdachten en de snorfiets is het navolgende signalement bekend:


- De bestuurder van de snorfiets had een lichtgetint uiterlijk. Hij had een lengte van ongeveer 1.65 meter en was rond de 16 à 17 jaar oud. Deze verdachte droeg een rood T-shirt.


- De passagier had eveneens een getint uiterlijk. Hij was ongeveer 1.80 meter lang en was rond de 19 à 20 jaar oud. Deze verdachte droeg kort donker haar met vermoedelijk gel in zijn kapsel. Hij was gekleed in een zwart T-shirt met daaroverheen een bruin leren hesje zonder mouwen.

De snorfiets waar zij op reden was een scootermodel met een lichtgele kleur. Vermoedelijk was de snorfiets opgevoerd.

De politie verzoekt getuigen, of personen die menen deze verdachten in combinatie met de snorfiets te kennen, contact op te nemen met het district Eemland zuid via het telefoonnummer 0900-8844. Anoniem bellen kan via het meldingsnummer 0800-7000.

Onder invloed van alcohol

LEUSDEN De politie heeft dinsdagavond een 19-jarige inwoner van Amersfoort aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol een snorfiets bestuurde.

Surveillerende agenten zagen de man rond 19.30 uur rijden op de Mulderij en besloten tot een controle. Omdat zijn adem naar alcohol rook namen zij hem een blaastest af op het politiebureau. Hij blies 500 ug/l en kon als beginnende bestuurder zijn rijbewijs inleveren.

Tegen de Amersfoorter wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bedreiger met veel verzet aangehouden

AMERSFOORT De politie heeft woensdagmorgen een 19-jarige Amersfoorter aangehouden omdat hij een politieagent bedreigde met een mes. Tijdens de aanhouding gebruikte de verdachte veel geweld tegen de agenten.

De politie werd rond 01.00 uur gestuurd naar de Liendertseweg waar volgens een melding een man liep te zwaaien met een mes. Een motorrijder van de politie was het eerst ter plaatse en zag de Amersfoorter met een groot keukenmes op hem af komen. De agent trok zijn vuurwapen en sommeerde de verdachte het mes te laten vallen. Dit deed hij na enig aandringen wel maar hij gaf geen gevolg aan de bevelen van de agent om zich te laten boeien.

De verdachte liep weg waarbij de agent hem trachtte aan te houden. Hierna volgde een worsteling waarbij beiden kwamen te vallen. De verdachte sloeg in de richting van het gezicht van de agent en pakte zijn helm vast. Pas na gebruik van pepperspray en assistentie van meerdere collegas lukte het de man te boeien en over te brengen naar het politiebureau.

De Amersfoorter is ingesloten in het arrestantencomplex in Houten.