Politie Amsterdam-Amstelland

Inbraken Reigersbos gedaald na aanhoudingen

Met de aanhouding van drie verdachten bij een woning in Reigersbos is het aantal woninginbraken in die buurt gestopt. De mannen werden op zaterdag 17 juli op heterdaad betrapt.

Een oplettende buurtbewoner zag aan het begin van de avond een viertal personen lopen. Op zich niet verdacht totdat hij ze even later via een steegje een tuin zag binnengaan. Toen de getuige even later zag dat een deur werd opengebroken waarschuwde hij snel de politie. Agenten wisten drie van de mannen, 18, 21 en 22 jaar oud, aan te houden, terwijl ze al een deel van de buit in hun zakken hadden. De drie werden ingesloten en verhoord.

De politie heeft de getuige later met een bos bloemen bedankt. De buurtregisseur van Reigersbos is blij met de aanhoudingen. "Voorgaande weken waren er altijd wel een paar inbraken in de wijk maar dat is gereduceerd tot nul. Het bewijst natuurlijk niets maar opvallend is het wel."

Voorkom woninginbraak
Voorkomen van inbraken is goed mogelijk. De inbrekers waren in dit geval lang bezig met het openbreken van de deur, die was voorzien van een meerpunts-sluiting. Ondanks dat ze toch wisten binnen te komen werkte de combinatie van de oplettende buurtbewoner en de verstreken tijd bij het openen van de deur, tegen deze verdachten. De politie geeft regelmatig adviezen die ook terug zijn te vinden op www.politie-amsterdam-amstelland.nl bij Thema's/Inbraak of op www.politiekeurmerk.nl .

Smoezen
De verdachten gebruikten ook smoezen aan de deur. Om te controleren of mensen thuis zijn bellen inbrekers soms aan. Als de deur dan wordt geopend gebruiken ze een smoes om weg te komen. Men vraagt bijvoorbeeld de weg of zegt op zoek te zijn naar iemand. Bel daarom altijd de politie als u het niet vertrouwd.


____________________